duminică, noiembrie 22, 2020

Guvernul turc a anulat aproape 4000 de acreditari ale jurnaliștilor în 5 ani

Guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) din Turcia a anulat acreditările a 3.804 de jurnaliști în ultimii cinci ani, potrivit vicepreședintelui Fuat Oktay, a informat presa turcească.

Vicepreședintele a răspuns la întrebarile deputatului din Partidul Poporul Republican (CHP), Ömer Fethi Gürer, despre numărul de acreditări revocate de AKP din 2014.

Potrivit Oktay, numai în primele nouă luni ale anului 2019 au fost anulate 715 cărți de presă.

În Turcia, cardurile de presă se emit de către Autoritatea de Buletine de Presă, care până în septembrie 2018 a fost sub jurisdicția premierului, apoi  președintele Turciei a preluat controlul, în urma alegerilor prezidențiale din iunie 2018.

Partidul AKP opune rezistența împotriva jurnaliștilor care critică guvernul, arestând zeci de jurnaliști și a închis sute de instituții medii în urma loviturii de stat din 15 mai 2016.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.