duminică, aprilie 10, 2022

Guvernul turc a anulat aproape 4000 de acreditari ale jurnaliștilor în 5 ani

Guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) din Turcia a anulat acreditările a 3.804 de jurnaliști în ultimii cinci ani, potrivit vicepreședintelui Fuat Oktay, a informat presa turcească.

Vicepreședintele a răspuns la întrebarile deputatului din Partidul Poporul Republican (CHP), Ömer Fethi Gürer, despre numărul de acreditări revocate de AKP din 2014.

Potrivit Oktay, numai în primele nouă luni ale anului 2019 au fost anulate 715 cărți de presă.

În Turcia, cardurile de presă se emit de către Autoritatea de Buletine de Presă, care până în septembrie 2018 a fost sub jurisdicția premierului, apoi  președintele Turciei a preluat controlul, în urma alegerilor prezidențiale din iunie 2018.

Partidul AKP opune rezistența împotriva jurnaliștilor care critică guvernul, arestând zeci de jurnaliști și a închis sute de instituții medii în urma loviturii de stat din 15 mai 2016.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,