sâmbătă, iunie 22, 2024

Guvernul turc a anulat aproape 4000 de acreditari ale jurnaliștilor în 5 ani

Guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) din Turcia a anulat acreditările a 3.804 de jurnaliști în ultimii cinci ani, potrivit vicepreședintelui Fuat Oktay, a informat presa turcească.

Vicepreședintele a răspuns la întrebarile deputatului din Partidul Poporul Republican (CHP), Ömer Fethi Gürer, despre numărul de acreditări revocate de AKP din 2014.

Potrivit Oktay, numai în primele nouă luni ale anului 2019 au fost anulate 715 cărți de presă.

În Turcia, cardurile de presă se emit de către Autoritatea de Buletine de Presă, care până în septembrie 2018 a fost sub jurisdicția premierului, apoi  președintele Turciei a preluat controlul, în urma alegerilor prezidențiale din iunie 2018.

Partidul AKP opune rezistența împotriva jurnaliștilor care critică guvernul, arestând zeci de jurnaliști și a închis sute de instituții medii în urma loviturii de stat din 15 mai 2016.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.