marți, mai 28, 2024

Avocatul jurnalistului arestat:“Un joc online a fost atașat la dosar, ca dovadă pentru propagandă teroristă”

Avocatul unui jurnalist arestat pentru propagandă teroristă a declarat că un joc online a fost atașat ca probă la dosar, raportează bianet.org

Kerem Karakurt, avocatul lui Emre Orman a vorbit despre acuzațiile aduse jurnalistului. O imaginea a unui joc online pe care Orman l-a jucat pe rețelele de socializare, a fost adăugată în dosarul său ca dovadă pentru „propagandă pentru o organizație teroristă”.

 „Un raport de anchetă foarte simplu ne-a fost arătat. Dar, a doua zi, am văzut că ne confruntăm cu ceva mult mai mare. Dreptul nostru la apărare a fost restricționat ”, a declarat Keren.

Declarația de presă după arestarea jurnalistului

Emre Orman a fost arestat în urma unor mesaje postate  pe rețele de socializare din 23 octombrie și arestat sub acuzația de „propagandă pentru o organizație teroristă”.

Colegii jurnalistului au susținut, pe 26 octombrie, o declarație pentru presă cu privire la arestarea sa, la filiala din Istanbul a Asociației pentru Drepturile Omului (İHD).

Jurnaliștii și reprezentații partidului HDP și partidul CHP la declarație de presă susținută pentru jurnalistul Emre Oraman.

Citind declarația pentru presă, jurnalista Buse Söğütlü a declarat: 

„Nu acceptăm arestarea lui Emre și condițiile de opresiune, amenințare și cenzură, la care jurnaliștii sunt supuși, ca ulterior  să fie condamnați.”

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Ali Șeker și parlamentarii Partidului Democrat al Poporului (HDP), Züleyha Gülüm și Musa Piroğlu au fost prezenți la eveniment.

„Sistemul judiciar ia decizii după instrucțiunile guvernului. Acum a devenit imposibil să vorbim despre drepturi și respectarea legii din această țară.”, a declarat Deputatul HDP, Züleyha Gülüm.

14 jurnaliști arestați în 9 luni 

În primele 9 luni ale anului 2019, 52 de jurnaliști au fost reținuți, 14 jurnaliști au fost arestați, iar 32 de anchete au fost declanșate împotriva jurnaliștilor, 330 de jurnaliști au fost judecați și 46 de jurnaliști au fost condamnați la închisoare, conform declarației de presă.Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.