miercuri, septembrie 29, 2021

Avocatul jurnalistului arestat:“Un joc online a fost atașat la dosar, ca dovadă pentru propagandă teroristă”

Avocatul unui jurnalist arestat pentru propagandă teroristă a declarat că un joc online a fost atașat ca probă la dosar, raportează bianet.org

Kerem Karakurt, avocatul lui Emre Orman a vorbit despre acuzațiile aduse jurnalistului. O imaginea a unui joc online pe care Orman l-a jucat pe rețelele de socializare, a fost adăugată în dosarul său ca dovadă pentru „propagandă pentru o organizație teroristă”.

 „Un raport de anchetă foarte simplu ne-a fost arătat. Dar, a doua zi, am văzut că ne confruntăm cu ceva mult mai mare. Dreptul nostru la apărare a fost restricționat ”, a declarat Keren.

Declarația de presă după arestarea jurnalistului

Emre Orman a fost arestat în urma unor mesaje postate  pe rețele de socializare din 23 octombrie și arestat sub acuzația de „propagandă pentru o organizație teroristă”.

Colegii jurnalistului au susținut, pe 26 octombrie, o declarație pentru presă cu privire la arestarea sa, la filiala din Istanbul a Asociației pentru Drepturile Omului (İHD).

Jurnaliștii și reprezentații partidului HDP și partidul CHP la declarație de presă susținută pentru jurnalistul Emre Oraman.

Citind declarația pentru presă, jurnalista Buse Söğütlü a declarat: 

„Nu acceptăm arestarea lui Emre și condițiile de opresiune, amenințare și cenzură, la care jurnaliștii sunt supuși, ca ulterior  să fie condamnați.”

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Ali Șeker și parlamentarii Partidului Democrat al Poporului (HDP), Züleyha Gülüm și Musa Piroğlu au fost prezenți la eveniment.

„Sistemul judiciar ia decizii după instrucțiunile guvernului. Acum a devenit imposibil să vorbim despre drepturi și respectarea legii din această țară.”, a declarat Deputatul HDP, Züleyha Gülüm.

14 jurnaliști arestați în 9 luni 

În primele 9 luni ale anului 2019, 52 de jurnaliști au fost reținuți, 14 jurnaliști au fost arestați, iar 32 de anchete au fost declanșate împotriva jurnaliștilor, 330 de jurnaliști au fost judecați și 46 de jurnaliști au fost condamnați la închisoare, conform declarației de presă.Verdictul a tribunalului de la Geneva: „Nu e o inițiativă împotriva Turciei, ci una în favoarea respectării drepturilor omului ”

Verdictul a tribunalului de la Geneva: „Nu e o inițiativă împotriva Turciei, ci una în favoarea respectării drepturilor omului ”

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Justiție sub ordin. Mâna răzbunătoare a lui Erdogan acționează și peste 25 de ani, asupra unor bătrâni generali.

Justiție sub ordin.Mâna răzbunătoare a lui Erdogan acționează și peste 25 de ani, asupra unor bătrâni generali.