duminică, aprilie 10, 2022

Avocatul jurnalistului arestat:“Un joc online a fost atașat la dosar, ca dovadă pentru propagandă teroristă”

Avocatul unui jurnalist arestat pentru propagandă teroristă a declarat că un joc online a fost atașat ca probă la dosar, raportează bianet.org

Kerem Karakurt, avocatul lui Emre Orman a vorbit despre acuzațiile aduse jurnalistului. O imaginea a unui joc online pe care Orman l-a jucat pe rețelele de socializare, a fost adăugată în dosarul său ca dovadă pentru „propagandă pentru o organizație teroristă”.

 „Un raport de anchetă foarte simplu ne-a fost arătat. Dar, a doua zi, am văzut că ne confruntăm cu ceva mult mai mare. Dreptul nostru la apărare a fost restricționat ”, a declarat Keren.

Declarația de presă după arestarea jurnalistului

Emre Orman a fost arestat în urma unor mesaje postate  pe rețele de socializare din 23 octombrie și arestat sub acuzația de „propagandă pentru o organizație teroristă”.

Colegii jurnalistului au susținut, pe 26 octombrie, o declarație pentru presă cu privire la arestarea sa, la filiala din Istanbul a Asociației pentru Drepturile Omului (İHD).

Jurnaliștii și reprezentații partidului HDP și partidul CHP la declarație de presă susținută pentru jurnalistul Emre Oraman.

Citind declarația pentru presă, jurnalista Buse Söğütlü a declarat: 

„Nu acceptăm arestarea lui Emre și condițiile de opresiune, amenințare și cenzură, la care jurnaliștii sunt supuși, ca ulterior  să fie condamnați.”

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Ali Șeker și parlamentarii Partidului Democrat al Poporului (HDP), Züleyha Gülüm și Musa Piroğlu au fost prezenți la eveniment.

„Sistemul judiciar ia decizii după instrucțiunile guvernului. Acum a devenit imposibil să vorbim despre drepturi și respectarea legii din această țară.”, a declarat Deputatul HDP, Züleyha Gülüm.

14 jurnaliști arestați în 9 luni 

În primele 9 luni ale anului 2019, 52 de jurnaliști au fost reținuți, 14 jurnaliști au fost arestați, iar 32 de anchete au fost declanșate împotriva jurnaliștilor, 330 de jurnaliști au fost judecați și 46 de jurnaliști au fost condamnați la închisoare, conform declarației de presă.Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.