duminică, aprilie 2, 2023

Scriitorul închis, Ahmet Altan:”Eu nu sunt captiv. Eu sunt scriitor.”

Scriitorul aflat după grati, Ahmet Altan a vorbit într-un interviu acordat reporterului New York Times, Rod Nordland, despre operele sale, dar și despre viața din închisoare.

Altan a povestit cum memorează fiecare cuvânt pe care îl așterne pe foaie, în cazul în care i se confiscă creionul și hârtile.

„După ce creez un un text, în timp ce mă plimb în curtea închisorii repet în minte fiecare propoziție, până când le memorez. În cazul în care îmi vor confisca hârtiile, opera în sine nu va fi complet distrusă. Nu este deloc ușor, dar de trei ani m-am obișnuit”, a declarat Altan.

“Eu nu sunt captiv. Eu sunt scriitor…”

Ahmet Altan a vorbit și despre cartea sa, ”A scrie în spatele zidurilor groase mă eliberează”.

 „Nu este o carte a nesperanței, ci dimpotrivă strigătul realității crude”, a declarat scriitorul.

Mai mult, reporterul a subliniat vorbele scriitorului turc, despre viața din închisoare.

„ Nu m-am trezit niciodată în închisoare, eu scriu într-o celulă de închisoare, dar nu sunt captiv. Eu sunt scriitor..” 

Reporterului american  i s-a interzis să intre în Turcia 

După interviul publicat pe 24 octombrie, reporterului american Rod Nordland i s-a interzis intrarea în Turcia pe motiv că „ întrebările și răspunsurilor au fost  furișate din închisoare.”

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.