joi, aprilie 7, 2022

Președintele Turciei:”Vom elimina teroriștii oriunde îi găsim”

Președintele Turciei a anunțat că o operațiune este planificată pentru exterminarea opozanților din străinătate considerați teroriști de statul turc, a informat presa turcă.

Reccep Erdogan a semnalat, miercuri, la întâlnirea săptămânală a partidului de la guvernare, Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) , că o operațiune este pregătită pentru asasinările opozaților pe motiv că dorește să protejezeze securitatea națioanală.

“Conducătorii unor țări, oriunde i-ar găsi, extermină teroriștii  pe care ei îi consideră  pericol pentru securitatea națională.Dacă e așa, asta înseamnă că ei acceptă ca Turcia să facă la fel.Chiar dacă teroriștii sunt persoane cu care ei își strâng mâinile și îi aplaudă”, a declarat Erdogan, referindu-se la comandantul SDF, generalul Mazloum Kobani.

“În curând vor veni vești bune pentru securitatea noastră națională”

Invocând uciderea lui al-Baghdadi, președintele turc a susținut că Turcia are dreptul să asasineze persoanele considerate teroriste de statul turc pe motiv că atentează la securitatea națioanală a țării.

“În curând vor veni vești bune pentru securitatea noastră națională.”, a adăugat Erdogan  sugerând că Turcia își va asasina dușmanii așa cum au făcut SUA la sfârșitul  săptămânii trecute.

În urma ședinței parlamentare, Erdogan a fost întrebat dacă s-a referit la Kobani în discursul său.

„De ce te grăbești? Astfel de acte (uciderea lui Kobani) nu trebuie anunțate. SUA a nu anunțat în avans (uciderea  liderului ISIS) ”, a spus Erdogan.

Mazloum Kobani este generalul Forţelor Democratice Siriene, care până de curând a fost un aliat crucial pentru Statele Unite (SUA) în lupta împotriva Statului Islamic (ISIS) din Siria.

”Vom elimina teroriștii oriunde îi găsim”

Președintele Turciei a anunțat că o operațiune este planificată pentru exterminarea opozanților din străinătate considerați teroriști de statul turc, a informat presa turcă.Reccep Erdogan a semnalat, miercuri, la întâlnirea săptămânală a partidului de la guvernare, Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) , că o operațiune este pregătită pentru asasinările opozaților pe motiv că dorește să protejezeze securitatea națioanală.http://zamanromania.ro/presedintele-turcieivom-elimina-teroristii-oriunde-ii-gasim/

Gepostet von Zaman Romania am Donnerstag, 31. Oktober 2019


Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii