sâmbătă, martie 25, 2023

Turcia: Arestat la domiciliu pentru o postare legată de sănătatea lui Erdogan

Un cetățean turc a fost plasată în arest la domiciliu după ce a fost reținut în cadrul anchetei în postările de pe rețelele de socializare despre starea de sănătate a președintelui Erdoğan și a soției sale Emine Erdogan, care au fost testate pozitiv cu COVID-19, conform Bianet.org

Pınar Ö. a fost plasată în arest la domiciliu de către instanța din Istanbul, pentru că ar fi „postat un mesaj pe rețelele sociale care constituie o infracțiune”,

Parchetul l-a trimis pe Pınar Ö. Judecătoriei a 4-a penală de pace din Istanbul, acuzată de „insultarea președintelui”.

„Nu știam că hashtag-ul halva (un desert tradițional) era despre președintele care era bolnav. Când am văzut hashtag-ul și pentru că lucrurile nu sunt în regulă între mine și iubitul meu, am scris ceva așa, crezând că o să vadă. Nu am intenționat să-l jignesc pe președinte. Nu accept infracțiunea acuzată. Sunt nevinovat. cer eliberarea mea”, a susținut  Pınar Ö.

Halva este un desert tradițional care este folosit la înmormântări, precum coliva.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.