miercuri, februarie 7, 2024

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023


Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center for Freedom.

Conform raportului Health and Safety Labor Watch (İSİG), 137 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în noiembrie.

Raportul spune că printre persoanele care au murit în accidente de muncă în noiembrie se numără doi minori și șapte migranți.

Forță de muncă ieftină pentru Europa

Coordonatorul general al İSİG, Murat Çakır, a subliniat că motivul numărului record de decese în accidente de muncă are de-a face cu politicile partidului lui Erdogan, despre care el a spus că urmărește să transforme Turcia într-o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa.

Potrivit lui Çakır, lucrătorii se simt obligați să lucreze în condiții nesigure, temându-se că nu vor deveni șomeri și nu vor putea să-și întrețină familiile.

Turcia, în topul țărilor fără drepturi pentru muncitori

Un raport anual al Confederației Internaționale a Sindicatelor (CSI) privind drepturile muncii dezvăluie că Turcia este una dintre cele mai proaste 10 țări din lume pentru muncitorii. Potrivit CSI cu sediul la Bruxelles, libertățile și drepturile lucrătorilor au continuat să fie negate.

În cel mai grav accident de muncă din istoria țării, 301 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în cartierul Soma din Manisa, în mai 2014.

Peste 30.000 de accidente de muncă au avut loc de când Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a venit la putere în noiembrie 2002.

Despre İSİG

İSİG a început să înregistreze decese profesionale în 2011.Platforma înregistrează, de asemenea, numărul de lucrători care au murit din cauza lipsei de siguranță a muncii în ultimii ani, pe lângă campania pentru măsuri mai stricte pentru menținerea siguranței la locurile de muncă.

Istanbul:Ostaticii de la fabrică au fost eliberați. Atacatorul voia să-și arate susținerea față de Palestina

Oficialii locali au spus că poliția a organizat un raid la aproape nouă ore de la confruntare, când singurul bărbat înarmat a luat o pauză pentru a merge la baie.

Erdogan plănuiește o vizită oficială în Egipt, de Ziua Îndrăgostiților, după o pauză de 12 ani

Ankara a încercat să repare relațiile cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi din 2020, iar strângere de mână între cei doi lideri în 2022 în Qatar a progresat destul de repede în normalizarea legăturilor lor. Țările au numit reciproc ambasadori în capitale.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.

Turcia: Faimosul deputat din opoziția, închis după gratii, a fost retras din funcție

Parlamentul Turciei a decis retragerea din funcția de deputat, a faimosului parlamentar din opoziție, complicând și mai mult criza juridică din cazul lui Can Atalay, conform Reuters.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara.