luni, iunie 17, 2024

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023


Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center for Freedom.

Conform raportului Health and Safety Labor Watch (İSİG), 137 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în noiembrie.

Raportul spune că printre persoanele care au murit în accidente de muncă în noiembrie se numără doi minori și șapte migranți.

Forță de muncă ieftină pentru Europa

Coordonatorul general al İSİG, Murat Çakır, a subliniat că motivul numărului record de decese în accidente de muncă are de-a face cu politicile partidului lui Erdogan, despre care el a spus că urmărește să transforme Turcia într-o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa.

Potrivit lui Çakır, lucrătorii se simt obligați să lucreze în condiții nesigure, temându-se că nu vor deveni șomeri și nu vor putea să-și întrețină familiile.

Turcia, în topul țărilor fără drepturi pentru muncitori

Un raport anual al Confederației Internaționale a Sindicatelor (CSI) privind drepturile muncii dezvăluie că Turcia este una dintre cele mai proaste 10 țări din lume pentru muncitorii. Potrivit CSI cu sediul la Bruxelles, libertățile și drepturile lucrătorilor au continuat să fie negate.

În cel mai grav accident de muncă din istoria țării, 301 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în cartierul Soma din Manisa, în mai 2014.

Peste 30.000 de accidente de muncă au avut loc de când Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a venit la putere în noiembrie 2002.

Despre İSİG

İSİG a început să înregistreze decese profesionale în 2011.Platforma înregistrează, de asemenea, numărul de lucrători care au murit din cauza lipsei de siguranță a muncii în ultimii ani, pe lângă campania pentru măsuri mai stricte pentru menținerea siguranței la locurile de muncă.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.