luni, iunie 24, 2024

Turcia: Animalele sunt în vacanță de Bayram. Hotelurile de câini și pisici sunt pline

Turcii care nu găsit un loc unde să-și lase animalele în timpul vacanței, s-au înghesuit la hoteluri pentru animale de companie, conform Gazete Duvar.

Zeci de mii de turci au plecat în vacanță de nouă zile, cu ocazia Kurban Bayram. Cei care au avut unde să-și lase animalele de companie, au preferat hoteluri pentru pisici și câini.

Densitatea unui hotel din Istanbul a crescut de 8 ori, în prezent fiind cazați peste 100 de câini și aproximativ 40 de pisici.

În hotel există cazarea VIP, taxa de cazare pentru câini peste noapte este de 350 de lire, iar taxa de cazare pentru pisici este de 250 de lire.

„Aici oferim servicii de cazare pentru câini, cum ar fi hoteluri, creșe, antrenament, piscine, jocuri. Suntem incredibil de ocupați în perioada sărbătorilor. Față de orele normale, avem oaspeți de 7-8 ori mai mari decât media. Capacitatea noastră este suficientă pentru a-i găzdui pe toți. Se distrează și se joacă cu prietenii”, afirmă Ayşegül Üner, managerul unui hotel de animal din Istanbul.

Gaye Kaan, care a venit la unitate pentru a-și lăsa câinele, a spus: „Îl vom lăsa cinci zile. Este un loc în care avem încredere. Socializează și ei, petrec și ei timp frumos.”

Turcii sunt în vacanță timp de nouă zile cu ocazia Kurban Bayram, care are loc de pe 28 până pe 30 iulie. Asfel, vacanța a începând de luni, 26 iulie, dar turcii o să se întoarcă la muncă pe 3 iulie.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.