sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Animalele sunt în vacanță de Bayram. Hotelurile de câini și pisici sunt pline

Turcii care nu găsit un loc unde să-și lase animalele în timpul vacanței, s-au înghesuit la hoteluri pentru animale de companie, conform Gazete Duvar.

Zeci de mii de turci au plecat în vacanță de nouă zile, cu ocazia Kurban Bayram. Cei care au avut unde să-și lase animalele de companie, au preferat hoteluri pentru pisici și câini.

Densitatea unui hotel din Istanbul a crescut de 8 ori, în prezent fiind cazați peste 100 de câini și aproximativ 40 de pisici.

În hotel există cazarea VIP, taxa de cazare pentru câini peste noapte este de 350 de lire, iar taxa de cazare pentru pisici este de 250 de lire.

„Aici oferim servicii de cazare pentru câini, cum ar fi hoteluri, creșe, antrenament, piscine, jocuri. Suntem incredibil de ocupați în perioada sărbătorilor. Față de orele normale, avem oaspeți de 7-8 ori mai mari decât media. Capacitatea noastră este suficientă pentru a-i găzdui pe toți. Se distrează și se joacă cu prietenii”, afirmă Ayşegül Üner, managerul unui hotel de animal din Istanbul.

Gaye Kaan, care a venit la unitate pentru a-și lăsa câinele, a spus: „Îl vom lăsa cinci zile. Este un loc în care avem încredere. Socializează și ei, petrec și ei timp frumos.”

Turcii sunt în vacanță timp de nouă zile cu ocazia Kurban Bayram, care are loc de pe 28 până pe 30 iulie. Asfel, vacanța a începând de luni, 26 iulie, dar turcii o să se întoarcă la muncă pe 3 iulie.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.