vineri, iulie 19, 2024

Turcia: Ambasadorul francez a fost avertizat să nu stea picior peste picior în Parlament

Charles Fries, ambasadorul francez în Turcia, a fost avertizat să adopte o poziție respectuoasă în timpul unei sesiuni speciale în parlamentul turc, a informat Hürriyet luni.

Potrivit articolului, unii diplomați care au participat la sesiunea specială a Parlamentului pentru a marca 23 aprilie, cea de-a 97-a aniversare a înființării instituției, au fost avertizați de oficialii protocolului să nu stea picior peste picior.

O fotografie făcută de Selahattin Sönmez arată un oficial avertizându-l pe ambasadorul Fries, iar o altă imagine arată o femeie diplomat neidentificată primind aceleași sfaturi.

Nu există reglementări în regulamentele parlamentare cu privire la modul în care oaspeții ar trebui să stea la balconul Adunării Generale.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/french-ambassador-warned-not-to-cross-legs-in-parliament/

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.