16.2 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Turcia: Ambasadorul francez a fost avertizat să nu stea picior peste picior în Parlament

Charles Fries, ambasadorul francez în Turcia, a fost avertizat să adopte o poziție respectuoasă în timpul unei sesiuni speciale în parlamentul turc, a informat Hürriyet luni.

Potrivit articolului, unii diplomați care au participat la sesiunea specială a Parlamentului pentru a marca 23 aprilie, cea de-a 97-a aniversare a înființării instituției, au fost avertizați de oficialii protocolului să nu stea picior peste picior.

O fotografie făcută de Selahattin Sönmez arată un oficial avertizându-l pe ambasadorul Fries, iar o altă imagine arată o femeie diplomat neidentificată primind aceleași sfaturi.

Nu există reglementări în regulamentele parlamentare cu privire la modul în care oaspeții ar trebui să stea la balconul Adunării Generale.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/french-ambassador-warned-not-to-cross-legs-in-parliament/

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.