sâmbătă, septembrie 3, 2022

Victimele din 1915 au fost comemorate la İstanbul

Victimele armenești ale atrocităților și ale unei deportări forțate făcută de Imperiul Otoman în 1915 au fost comemorate la İstanbul la cea de-a 102-a aniversare a evenimentelor, de luni.

ermeni_soykırım_anma

Participanții au purtat fotografii ale victimelor și postere pe care era scris „Genocidul Armean: Recunoaște, cere-ti scuze, compensează” în timpul programului, organizat de Asociația Drepturilor Omului (IHD) in districtul Sultanahmet din Istanbul, a relatat cotidianul Cumhuriyet.

Comemorarea a avut loc în fața Muzeului de Artă Turco-Islamică, o fostă închisoare unde au fost închiși armenii înainte de deportare.

Participanții au cerut eliminarea numelor lui Enver Pasha și Talat Pasha, pe care îi consideră responsabili pentru deportările și atrocitățile comise împotriva armenilor, de pe străzile și din școlile din Turcia.

ermeni soykırım ile ilgili görsel sonucu

Deputatul armean al Partidului Democrat al Poporului pro-Kurd (PDP), Garo Paylan, a cerut de asemenea guvernului turc să recunoască anul 1915 drept „genocid”, reamintind o declarație emisă de partidul său care a numit evenimentele drept „genocid”.

Două alte activități de comemorare au fost, de asemenea, anunțate la Cimitirul Armenian Șișli și în Piața Tunel din districtul Beyoğlu din İstanbul.

SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/victims-of-1915-commemorated-in-istanbul/


 

 

 

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.