joi, noiembrie 30, 2023

Victimele din 1915 au fost comemorate la İstanbul

Victimele armenești ale atrocităților și ale unei deportări forțate făcută de Imperiul Otoman în 1915 au fost comemorate la İstanbul la cea de-a 102-a aniversare a evenimentelor, de luni.

ermeni_soykırım_anma

Participanții au purtat fotografii ale victimelor și postere pe care era scris „Genocidul Armean: Recunoaște, cere-ti scuze, compensează” în timpul programului, organizat de Asociația Drepturilor Omului (IHD) in districtul Sultanahmet din Istanbul, a relatat cotidianul Cumhuriyet.

Comemorarea a avut loc în fața Muzeului de Artă Turco-Islamică, o fostă închisoare unde au fost închiși armenii înainte de deportare.

Participanții au cerut eliminarea numelor lui Enver Pasha și Talat Pasha, pe care îi consideră responsabili pentru deportările și atrocitățile comise împotriva armenilor, de pe străzile și din școlile din Turcia.

ermeni soykırım ile ilgili görsel sonucu

Deputatul armean al Partidului Democrat al Poporului pro-Kurd (PDP), Garo Paylan, a cerut de asemenea guvernului turc să recunoască anul 1915 drept „genocid”, reamintind o declarație emisă de partidul său care a numit evenimentele drept „genocid”.

Două alte activități de comemorare au fost, de asemenea, anunțate la Cimitirul Armenian Șișli și în Piața Tunel din districtul Beyoğlu din İstanbul.

SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/victims-of-1915-commemorated-in-istanbul/


 

 

 

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.