vineri, aprilie 8, 2022

Turcia a înregistrat cea mai călduroasă zi în ultimii 92 de ani

Provincia de nord-vest a Turciei, Çanakkale a doborât un „record de căldură din iunie” în ultimii 92 de ani, cu temperatura de 37,2 grade Celsius, pe 28 iunie, conform serviciul meteorologic de stat turc, citat de Hurriyet Daily News.

Ultima dată când provincia a înregistrat o temperatură de până la 36,8 grade Celsius a fost pe 24 iunie 2007.

„Temperaturile au fost peste 30 de grade Celsius în ultimele 10 zile în Çanakkale, așa că locuitorii s-au adunat pe maluri pentru a înota”, au declarat oficiali locali.

Datorită acumulării de mucilagiu în Marea Marmara și strâmtoarea Çanakkale, locuitorii preferă să înoate în Assos, un centru turistic din litoralul din Marea Egee a provinciei.

„Temperaturile sunt ridicate, dar apa în Assos este rece. Așa că oamenii preferă să stea aici ”, a declarat Aysun Kırtaș, lucrător la hotelul din cartier.

De asemenea, meteorologii au făcut un avertisment de căldură la nivel național. Potrivit serviciului meteorologic de stat, temperaturile vor fi peste normele sezoniere, cu excepția provinciilor de est și nord-est.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.