luni, martie 20, 2023

Turcia a înregistrat cea mai călduroasă zi în ultimii 92 de ani

Provincia de nord-vest a Turciei, Çanakkale a doborât un „record de căldură din iunie” în ultimii 92 de ani, cu temperatura de 37,2 grade Celsius, pe 28 iunie, conform serviciul meteorologic de stat turc, citat de Hurriyet Daily News.

Ultima dată când provincia a înregistrat o temperatură de până la 36,8 grade Celsius a fost pe 24 iunie 2007.

„Temperaturile au fost peste 30 de grade Celsius în ultimele 10 zile în Çanakkale, așa că locuitorii s-au adunat pe maluri pentru a înota”, au declarat oficiali locali.

Datorită acumulării de mucilagiu în Marea Marmara și strâmtoarea Çanakkale, locuitorii preferă să înoate în Assos, un centru turistic din litoralul din Marea Egee a provinciei.

„Temperaturile sunt ridicate, dar apa în Assos este rece. Așa că oamenii preferă să stea aici ”, a declarat Aysun Kırtaș, lucrător la hotelul din cartier.

De asemenea, meteorologii au făcut un avertisment de căldură la nivel național. Potrivit serviciului meteorologic de stat, temperaturile vor fi peste normele sezoniere, cu excepția provinciilor de est și nord-est.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).