sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Erdoğan acuzat că le-a permis cadeților din Qatar să studieze medicina „fără examene”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan este acuzat de politicienii din opoziție după ce au semnat un acord cu Qatar care va permite personalului militar să studieze medicina în universitățile turcești fără a susține examenele necesare, conform Turkish Minutes.

Kemal Kılıçdaroğlu, liderul principalului partid de opoziție Partidul Republican Popular (CHP) l-a criticat pe Erdogan după ce a semnat protocolul care permite personalului militar și studenților din Qatar să fie acceptați în programele de medicină fără examinare.

„Nu ți-e rușine să faci astfel de lucruri, AKP? Nu a fost cineva dintre voi în stare să iasă și să spună că a fost nedrept? Copiii noștri își irosesc tinerii în [eforturile de a reuși la examene pentru a] intra în acele școli ”, a declarat oficialul.

Parlamentarul CHP, Mustafa Adıgüzel, a condamnat, de asemenea, demersul lui Erdoğan în favoarea cadeților din Qatar, care a venit cu o zi înainte ca studenții turci să susțină examenele de admitere la universitate.

„Din păcate, tinerii noștri sunt tratați ca cetățeni de clasa a doua lângă cetățeni străini. Acești tineri și familiile lor vă vor face să plătiți pentru acest lucru”, a adăugat Adıgüzel, referindu-se la următoarele alegeri din 2023.

De asemenea, adjunctul președintelui grupului de partid opoziție naționalist İYİ (Bine) Lütfü Türkkan a făcut un comentariu sarcastic.

 „Să predăm țara Qatarului cu totul și să rezolvăm acest lucru”, a scris acesta pe Twitter.

În ce constă protocolul?

Intitulat „Instruire și cooperare în domeniul sănătății militare”, protocolul a fost aprobat de Erdoğan și pus în aplicare vineri, potrivit Monitorului Oficial, permițând personalului militar și studenților din Qatar să fie acceptați în programele de medicină, stomatologie și farmacie, în universitățile turcești fără a fi obligat să susțină examenele de admitere la care sunt supuși studenții turci.

Protocolul, care permite, de asemenea, personalului militar turc să urmeze studii medicale și instruire în Qatar fără a susține teste de calificare.

Qatarul și Turcia s-au bucurat de relații strânse. Qatar a susținut primăvara arabă, care a izbucnit prima dată în 2011 în Tunisia, în vederea eliminării regimurilor stabilite în țările arabe. De atunci, Turcia a susținut Qatarul și și-a mărit numărul de soldați în țara din Golf.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.