miercuri, februarie 21, 2024

Turcia a 3 a țară care dezvoltă un vaccin împotriva COVID-19, după SUA și China

Turcia a devenit a treia țară după SUA și China care dezvoltă local un vaccin împotriva COVID-19, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan, citat de Hurriyet Daily News.

Președintele turc, Reccep Erdoğan a declarat, pe 9 august, la deschiderea centrelor de excelență TÜBİTAK (Consiliul de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia) din districtul Gebze din nord-vestul provinciei Kocaeli, că Turcia a făcut progrese importante în dezvoltarea vaccinurilor și medicamentelor împotriva COVID-19 în colaborare cu sectoarele de stat și private.

„Platforma COVID-19 Turcia, fondată de TÜBİTAK, lucrează în prezent la opt vaccinuri diferite și 10 proiecte de medicamente diferite pentru COVID-19”, a adăugat Erdoğan.

De asemenea, Turcia a finalizat studiile pe animale pentru două vaccinuri. Unul dintre ei a primit chiar confirmare pentru modul etic  și-a început faza clinică asupra oamenilor.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.