marți, februarie 20, 2024

3.000 de posibili infectați cu COVID-19 în timpul primei rugăciuni în Hagia Sophia

Un expert din domeniul sănătății a Turciei susține că aproximativ 3.000 de oameni sunt posibili infectați cu COVID-19 după ce au participat la prima rugăciune în Hagia Sophia, relatează  Duvar English.

Profesorul Sarp Üner a afirmat pe 8 august că în jur de 3.000 de persoane ar putea fi  infectate cu noul coronavirus, după rugăciune de vineri, 24 iulie din Hagia Sophia.

„Au fost aproximativ 1.000 de pacienți asimptomatici acolo, pe baza prognozelor. Dacă ne gândim la rata de transmisie, acei pacienți au infectat alți 2.000-3.000. Cred că adunarea va spori cazurile la Istanbul”, a declarat Üner.

Erdoğan a susținut că 350.000 de persoane au participat la prima rugăciunile de vineri la Hagia Sophia.  Doar 500 de persoane au fost permise în interiorul Hagiei Sophia ca parte a măsurilor COVID-19, în timp ce alte mii s-au rugat afară, în Piața Sultanahmet.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca informează că pe 10 august au fost înregistrate 1.193 de noi cazuri cu 14 decese. În total, Turcia a ajuns la 241.997 de cazuri, cu 5.858 de decese.


Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.