vineri, aprilie 8, 2022

3.000 de posibili infectați cu COVID-19 în timpul primei rugăciuni în Hagia Sophia

Un expert din domeniul sănătății a Turciei susține că aproximativ 3.000 de oameni sunt posibili infectați cu COVID-19 după ce au participat la prima rugăciune în Hagia Sophia, relatează  Duvar English.

Profesorul Sarp Üner a afirmat pe 8 august că în jur de 3.000 de persoane ar putea fi  infectate cu noul coronavirus, după rugăciune de vineri, 24 iulie din Hagia Sophia.

„Au fost aproximativ 1.000 de pacienți asimptomatici acolo, pe baza prognozelor. Dacă ne gândim la rata de transmisie, acei pacienți au infectat alți 2.000-3.000. Cred că adunarea va spori cazurile la Istanbul”, a declarat Üner.

Erdoğan a susținut că 350.000 de persoane au participat la prima rugăciunile de vineri la Hagia Sophia.  Doar 500 de persoane au fost permise în interiorul Hagiei Sophia ca parte a măsurilor COVID-19, în timp ce alte mii s-au rugat afară, în Piața Sultanahmet.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca informează că pe 10 august au fost înregistrate 1.193 de noi cazuri cu 14 decese. În total, Turcia a ajuns la 241.997 de cazuri, cu 5.858 de decese.


Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.