duminică, aprilie 2, 2023

Turcia: 7 jurnaliști au fost condamnați la închisoare pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen

Șapte jurnaliștii de la un cotidian din opoziție au fost condamnați la închisoare pentru că ar fi „ajutat de bună voie organizația Gülen sau structurile paralele ale statului”, a raportat Gazete Duvar.

Jurnaliștii de la ziarul Sözcü au primit până la trei ani și jumătate de închisoare pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen. Columniști Emin Çölașan și Necati Doğru au primit trei ani, șase luni și cincisprezece zile, redactorii Mustafa Çetin și Metin Yılmaz au primit trei ani și patru luni, coordonatorul de știri Yücel Arı, reporterul Gökmen Ulu și contabilul Yonca Yücekaleli au primit doi ani și o lună de închisoare.

„Nu există documente concrete care să arate că am ajutat cu bună știință organizația Gülen. Este imposibil să rămânem alături de oamenii care comercializează religia și pe Allah ”, a declarat Necati Doğru, unul dintre jurnaliști.

Ziarul a anunțat condamnarea jurnaliștilor și a descris-o ca „O notă întunecată în istoria presei!”, numind procesul „o operațiune de percepție”.

Cotidianul Sözcü este cunoscut prin abordarea sa Kemalistă, după ideile fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Atatürk.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.