vineri, decembrie 1, 2023

Turcia: 7 jurnaliști au fost condamnați la închisoare pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen

Șapte jurnaliștii de la un cotidian din opoziție au fost condamnați la închisoare pentru că ar fi „ajutat de bună voie organizația Gülen sau structurile paralele ale statului”, a raportat Gazete Duvar.

Jurnaliștii de la ziarul Sözcü au primit până la trei ani și jumătate de închisoare pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen. Columniști Emin Çölașan și Necati Doğru au primit trei ani, șase luni și cincisprezece zile, redactorii Mustafa Çetin și Metin Yılmaz au primit trei ani și patru luni, coordonatorul de știri Yücel Arı, reporterul Gökmen Ulu și contabilul Yonca Yücekaleli au primit doi ani și o lună de închisoare.

„Nu există documente concrete care să arate că am ajutat cu bună știință organizația Gülen. Este imposibil să rămânem alături de oamenii care comercializează religia și pe Allah ”, a declarat Necati Doğru, unul dintre jurnaliști.

Ziarul a anunțat condamnarea jurnaliștilor și a descris-o ca „O notă întunecată în istoria presei!”, numind procesul „o operațiune de percepție”.

Cotidianul Sözcü este cunoscut prin abordarea sa Kemalistă, după ideile fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Atatürk.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.