sâmbătă, aprilie 9, 2022

Accident în strâmtoarea Bosfor.Traficul naval a fost închis

O navă de marfă s-a ciocnit cu faleza strâmtorii Bosfor din Istanbul, astfel, autoritățile au fost nevoite să oprească circulația din port, a informat Gazete Duvar.

Biroul guvernatorului a declarat că nu au existat victime, adăugând că nava a raportat o defecțiune a motorului cu puțin timp înainte de coliziune.

Nava Songa Iridum provenea de la Odessa Ucrainei și se îndrepta spre portul Ambarli din Istanbul, potrivit datelor de transport Refinitiv Eikon. 

Erdogan a subliniat necesitatea Kanal Istanbul

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a readus în discuție planurile de a săpa un canal pe marginea vestică a Istanbulului pentru a ușura traficul pe Bosfor.

Unul dintre principalele argumente ale lui Erdoğan în insistența sa de a construi Kanal Istanbul este traficul maritim aglomerat pe Bosfor, precum și accidentele navale pe strâmtoare.

„Cu acest proiect, deschidem noi zone pentru respirație și viață pentru Istanbul, care deja s-au blocat”, a declarat Erdoğan membrilor partidului Justiție și Dezvoltare (AKP).

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,