miercuri, ianuarie 6, 2021

Accident în strâmtoarea Bosfor.Traficul naval a fost închis

O navă de marfă s-a ciocnit cu faleza strâmtorii Bosfor din Istanbul, astfel, autoritățile au fost nevoite să oprească circulația din port, a informat Gazete Duvar.

Biroul guvernatorului a declarat că nu au existat victime, adăugând că nava a raportat o defecțiune a motorului cu puțin timp înainte de coliziune.

Nava Songa Iridum provenea de la Odessa Ucrainei și se îndrepta spre portul Ambarli din Istanbul, potrivit datelor de transport Refinitiv Eikon. 

Erdogan a subliniat necesitatea Kanal Istanbul

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a readus în discuție planurile de a săpa un canal pe marginea vestică a Istanbulului pentru a ușura traficul pe Bosfor.

Unul dintre principalele argumente ale lui Erdoğan în insistența sa de a construi Kanal Istanbul este traficul maritim aglomerat pe Bosfor, precum și accidentele navale pe strâmtoare.

„Cu acest proiect, deschidem noi zone pentru respirație și viață pentru Istanbul, care deja s-au blocat”, a declarat Erdoğan membrilor partidului Justiție și Dezvoltare (AKP).

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.