miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Un sat este amenajat special ca refugiu pentru căței

Un sat din Turcia este amenajat special ca refugiu pentru cățeii bolnavi sau fără stăpâni, a informat Daily Sahab.

Satul numit „Patiköy” („Satul lăbuțelor”), din provincia centrală Kayseri este format din peșteri sculptate într-un munte care oferă adăpost și funcționează ca centru de reabilitare pentru căței.

Oamenii din regiune au folosit anterior peșterile ca hambare, iar când au fost abandonate, municipalitatea Talas a preluat și a transformat zona într-un mic sat al cățeilor.

Primarul din Talas, Mustafa Yalçın a explicat că centrul de reabilitate constă în cinci peșteri, care poate adăpostii până la 300 de animale, iar spațiul a fost proiectate pentru a fi potrivite pentru câini.

„De când am deschis acest centru, am reușit să adoptăm 60 de câini. Suntem foarte fericiți de acest lucru”, a spus Yaçın. 

De asemnea, Patiköy servește ca hotel pentru câini care au proprietar, dar și centru de adopție. După ce animalele primesc tratament și se vindecă, sunt eliberate din nou în mediile lor naturale, facând loc pentru alți câini care au nevoie.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan