marți, mai 28, 2024

VIDEO! Turcia: 23 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur

Un cutremur a rănit 23 de persoane, joi seară, în două provincii din Turcia, conform Turkish Minutes.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 5,3, a avut loc la ora 20.48, în districtul Yeşilyurt, din provincia Malatya, care a fost lovit de două cutremure devastatoare în februarie.

Potrivit ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, 22 de persoane au fost rănite în urma căderilor sau sărituri de la înălțime, în Malatya și o altă persoană în Adıyaman.

„Tratamentul medical este în curs de desfășurare. Aș dori să-mi transmit încă o dată urările mele de bine poporului nostru”, afirmă ministrul, într-o postare pe Twitter.

Cutremure a provocat prăbușirea unei clădiri abandonate și alte două clădiri au fost avariate.

Președinția turcă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că seismul cu magnitudinea 5,3 s-a produs la o adâncime de șapte kilometri, în timp ce Observatorul Kandilli și Institutul de Cercetare a Cutremurelor a declarat că magnitudinea cutremurului a fost de 5,2 și adâncimea sa de cinci kilometri.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.