joi, septembrie 21, 2023

VIDEO! Turcia: 23 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur

Un cutremur a rănit 23 de persoane, joi seară, în două provincii din Turcia, conform Turkish Minutes.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 5,3, a avut loc la ora 20.48, în districtul Yeşilyurt, din provincia Malatya, care a fost lovit de două cutremure devastatoare în februarie.

Potrivit ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, 22 de persoane au fost rănite în urma căderilor sau sărituri de la înălțime, în Malatya și o altă persoană în Adıyaman.

„Tratamentul medical este în curs de desfășurare. Aș dori să-mi transmit încă o dată urările mele de bine poporului nostru”, afirmă ministrul, într-o postare pe Twitter.

Cutremure a provocat prăbușirea unei clădiri abandonate și alte două clădiri au fost avariate.

Președinția turcă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că seismul cu magnitudinea 5,3 s-a produs la o adâncime de șapte kilometri, în timp ce Observatorul Kandilli și Institutul de Cercetare a Cutremurelor a declarat că magnitudinea cutremurului a fost de 5,2 și adâncimea sa de cinci kilometri.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.