duminică, aprilie 14, 2024

Turcia: 2 copii își însoțesc mama în închisoare. Mama condamnată că a lucrat într-un cămin studențesc

Doi copii, în vârstă de doi și patru ani, o însoțesc pe mama lor în închisoare, după arestarea acesteia pe 5 ianuarie, conform Stockholm Center for Freedom.

Serpil Turan a fost condamnată la aproape șapte ani de închisoare pentru că lucra într-un cămin studențesc din Ankara, pe care guvernul l-a închis din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Un membru al familiei a spus că Turan și copiii ei sunt găzduiți într-o secție supraaglomerată și suferă din cauza condițiilor proaste de închisoare.

Detenția și arestarea femeilor însărcinate și a mamelor cu copii mici au crescut dramatic în Turcia, după tentativa de lovitură de stat din 2016.

Avocații drepturilor omului au spus că copiii își însoțesc mamele în închisoare la vârste foarte fragede, care sunt adesea perioade critice în dezvoltarea lor mentală și fizică. Cu toate acestea, copiilor nu li se oferă nevoi de bază, cum ar fi creioane sau jucării. Unele celule nu sunt prevăzute cu covor pentru bebelușii care se târăsc, iar deținuții fac covoare improvizate din pături. Mulți copii nu au propriile lor paturi și împart mâncarea cu mamele lor.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.