marți, ianuarie 17, 2023

Istanbul: O navă cu cerealelor din Ucraina a oprit traficul de pe Bosfor

O navă care transporta cereale din Ucraina a oprit pentru scurt timp traficul din Bosfor,  luni, din cauza unei defecțiuni a cârmei, conform Turkish Minutes.

Nava de marfă MKK-1, sub pavilion Palau, transporta 13.000 de tone de cereale din Ucraina, în baza unui acord susținut de ONU, pe care Turcia a ajutat să intermediaze între Moscova și Kiev în iulie.

Nava a eșuat în partea asiatică a Istanbulului, suspendând traficul în ambele direcții pe una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim din lume.

Rapoartele din presă au spus că acesta a fost reluat cu ajutorul remorcherelor turcești câteva ore mai târziu.

Site-urile web de trafic maritim au arătat că nava se mișcă încet prin Bosfor la sfârșitul zilei de luni.

Strâmtoarea îngustă Istanbul este martoră a numeroase accidente care suspendă pentru scurt timp traficul și necesită intervenția gărzilor de coastă.

Acordul din iulie a permis Ucrainei să exporte peste 17 milioane de tone de cereale și alte produse alimentare din trei porturi, contribuind la reducerea creșterii prețurilor la alimente la nivel mondial cauzate de invazia Rusiei.

Acordul a fost prelungit cu încă 120 de zile la mijlocul lunii noiembrie.

Scriitoarea Cleopatra Lorințiu în dialog deschis cu tinerii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Scriitoarea și jurnalista Cleopatra Lorințiu a vorbit cu tinerii cu ocazia Zilei Culturii Naționale despre starea culturii și bineînțeles, poetul național, Mihai Eminescu.

Apelul îndurerat a unui turc! Cere ca soția închisă să se unească cu fiul ei bolnav de cancer

Gülten Sayın a fost arestată în decembrie cu o condamnare de șase ani pentru că a lucrat la un cămin studențesc și pentru că a depus bani la Bank Asya, ambele fiind închise de guvern din cauza presupuselor lor legături cu Mișcarea Gulen.

Turcia: Aproape 2.300 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere  în 2022

Din cele peste 485.000 de accidente de circulație care au avut loc în ultimul an, 203.923 au fost cauzate de șofer, 22.195 de pietoni, 901 de drum și 2.750 de pasageri.

Turcia: Raid în 15 case pentru reținerea studenților cu presupuse legături cu Mișcarea Gulen 

Parchetul Mersin a emis mandate de reținere pentru 15 persoane pentru presupusa „diseminare de propagandă teroristă” și pentru trimiterea de mesaje considerate de autorități ca dovezi ale afilierii lor la Mișcarea Gulen.

Istanbul: Noi taxiuri de lux au fost introduse. Află ce oferă!

Centrul de coordonare a transporturilor din Istanbul, UKOME, a luat decizia de a transforma microbuzele în taxiuri de lux în noiembrie 2022.

Istanbul: Un muzeu dedicat lui Erdogan va fi inaugurat înainte de alegeri

Muzeul va expune fotografii și videoclipuri din copilăria lui Erdoğan, timpul petrecut în fotbalul amator și viața lui înainte și mai ales în timpul carierei sale politice, precum și imagini cu membrii familiei sale.

Rusia-Ucraina: Comisarii pentru drepturile omului s-a întâlnit în Ankara

O sursă turcă susține că Moskalkova și Lubinets au discut despre un coridor umanitar și despre situația copiilor care au fugit de război. Probleme precum coridorul pentru cereale din Marea Neagră sau un potențial schimb de prizonieri vor fi discutate la niveluri mai înalte.

Vremuri grele pentru îndrăgostiți. Costul întâlnirilor mai mult de 3.500 de lire pe lună

În cadrul sondajului, 1000 de participanți selectați aleatoriu cu vârsta cuprinsă între 27 și 35 de ani au fost întrebați cât cheltuiesc în timpul întâlnirilor lor.