joi, februarie 29, 2024

Istanbul: O navă cu cerealelor din Ucraina a oprit traficul de pe Bosfor

O navă care transporta cereale din Ucraina a oprit pentru scurt timp traficul din Bosfor,  luni, din cauza unei defecțiuni a cârmei, conform Turkish Minutes.

Nava de marfă MKK-1, sub pavilion Palau, transporta 13.000 de tone de cereale din Ucraina, în baza unui acord susținut de ONU, pe care Turcia a ajutat să intermediaze între Moscova și Kiev în iulie.

Nava a eșuat în partea asiatică a Istanbulului, suspendând traficul în ambele direcții pe una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim din lume.

Rapoartele din presă au spus că acesta a fost reluat cu ajutorul remorcherelor turcești câteva ore mai târziu.

Site-urile web de trafic maritim au arătat că nava se mișcă încet prin Bosfor la sfârșitul zilei de luni.

Strâmtoarea îngustă Istanbul este martoră a numeroase accidente care suspendă pentru scurt timp traficul și necesită intervenția gărzilor de coastă.

Acordul din iulie a permis Ucrainei să exporte peste 17 milioane de tone de cereale și alte produse alimentare din trei porturi, contribuind la reducerea creșterii prețurilor la alimente la nivel mondial cauzate de invazia Rusiei.

Acordul a fost prelungit cu încă 120 de zile la mijlocul lunii noiembrie.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.