duminică, aprilie 21, 2024

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Conform comunicatului, compania deținea o poziție dominantă în serviciile de rețele sociale personale și publicitatea video online și a obstrucționat concurenții prin fuzionarea datelor colectate prin serviciile sale principale Facebook, Instagram și WhatsApp,

Autoritatea a inițiat o investigație asupra WhatsApp și Meta și le-a cerut să finalizeze procesul de înregistrare în 30 de zile.

În octombrie, autoritatea de concurență din Turcia a amendat Meta, fondată de Mark Zuckerberg, cu 18,63 milioane de dolari pentru încălcarea legii concurenței.

Companiile de rețele de socializare au fost în centrul atenției în Turcia, care a adoptat o lege anul trecut care permite închisoarea jurnaliștilor și utilizatorilor rețelelor sociale până la trei ani pentru răspândirea de materiale considerate „dezinformare”.

Articolul 16 din Legea turcă privind protecția datelor (Legea nr. 6698), care a intrat în vigoare în aprilie 2016, impune înregistrarea tuturor operatorilor de date în VERBIS.

Operatorii de date , care determină scopurile și mijloacele prin care sunt prelucrate datele cu caracter personal, cu sediul în străinătate sunt, de asemenea, obligați să se înregistreze în sistem dacă prelucrează date cu caracter personal în Turcia. Guvernul turc cere companiilor internaționale să numească o persoană de contact în țară pentru a îndeplini această obligație.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.