joi, februarie 29, 2024

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și-a petrecut prima zi de Ramadan cu supraviețuitorii cutremurului în provincia Kahramanmaraş, conform Daily Sabah.

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

„Dorim să transformăm Ramadanul într-o campanie de solidaritate pentru zonele afectate de cutremur”, afirmă Erdogan.

Tot joi, președintele turc a participat la ceremonia de inaugurare pentru construirea caselor.

„Nu există altă țară din lume, în afară de Turcia, care să poată ajunge la stadiul de reconstrucție într-un timp atât de scurt în fața unui dezastru care a provocat distrugeri atât de severe într-o zonă atât de mare. Vom construi 77.057 de case și alte 30.310 de case la sat în Kahramanmaras.”, explică președintele.

Erdogan și-a reiterat angajamentul de a preda casele permanente ale victimelor cutremurului în termen de un an.

Peste 50.000 de oameni au murit în cutremure, dintre care cel puțin 12.307 în Kahramanmaran. Peste 13,5 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de cutremur în Turcia.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.