luni, iulie 15, 2024

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și-a petrecut prima zi de Ramadan cu supraviețuitorii cutremurului în provincia Kahramanmaraş, conform Daily Sabah.

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

„Dorim să transformăm Ramadanul într-o campanie de solidaritate pentru zonele afectate de cutremur”, afirmă Erdogan.

Tot joi, președintele turc a participat la ceremonia de inaugurare pentru construirea caselor.

„Nu există altă țară din lume, în afară de Turcia, care să poată ajunge la stadiul de reconstrucție într-un timp atât de scurt în fața unui dezastru care a provocat distrugeri atât de severe într-o zonă atât de mare. Vom construi 77.057 de case și alte 30.310 de case la sat în Kahramanmaras.”, explică președintele.

Erdogan și-a reiterat angajamentul de a preda casele permanente ale victimelor cutremurului în termen de un an.

Peste 50.000 de oameni au murit în cutremure, dintre care cel puțin 12.307 în Kahramanmaran. Peste 13,5 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de cutremur în Turcia.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.