vineri, iulie 19, 2024

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Într-o postare pe Instagram, faimosul fotbalist a făcut anunțul retragerii sale.

„Vă anunț că, după multă meditație, am renunțat la fotbal. A fost un privilegiu să fiu fotbalist profesionist timp de 17 ani. Mă simt recunoscător pentru această oportunitate. Cu toate acestea, am avut leziuni pe termen lung în ultimele săptămâni și luni. Am simțit că este timpul să renunț”, scrie Özil.

După retragerea sa bruscă din fotbal înainte de sfârșitul sezonului, în presa turcă există afirmații care sugerează că Özil s-a retras pentru a putea candida la alegerile parlamentare alături de  Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), aflat la guvernare.

Unele rapoarte au spus că Özil va candida pentru parlament din orașul său natal, Zonguldak, din nordul Turciei și a lansat deja eforturi pentru a-și asigura sprijinul.

Despre Özil

Özil s-a alăturat clubului İstanbul Fenerbahçe în 2021, după ce Arsenal i-a reziliat contractul și apoi s-a mutat la İstanbul Bașakșehir la un an mai târziu. Transferul său la Fenerbahçe a creat o agitație uriașă în Turcia la acea vreme, cu un record de 312.000 de persoane urmărindu-i zborul de la Londra la Istanbul pentru a finaliza înțelegerea cu Fenerbahçe.

Özil a jucat un rol cheie în câștigarea de către Germania a Cupei Mondiale FIFA din Brazilia în 2014.

S-a retras din echipa națională de fotbal a Germaniei în 2018, pe fondul unei dezbateri politice din Germania despre un aflux de migranți și după reacțiile la o fotografie cu el cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan la un hotel din Londra în mai 2018, spunând că s-a confruntat cu „rasism și lipsă de respect” față de strămoșii lui turci.

Turcia va organiza alegeri prezidențiale și parlamentare pe 14 mai.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.