vineri, februarie 9, 2024

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Într-o postare pe Instagram, faimosul fotbalist a făcut anunțul retragerii sale.

„Vă anunț că, după multă meditație, am renunțat la fotbal. A fost un privilegiu să fiu fotbalist profesionist timp de 17 ani. Mă simt recunoscător pentru această oportunitate. Cu toate acestea, am avut leziuni pe termen lung în ultimele săptămâni și luni. Am simțit că este timpul să renunț”, scrie Özil.

După retragerea sa bruscă din fotbal înainte de sfârșitul sezonului, în presa turcă există afirmații care sugerează că Özil s-a retras pentru a putea candida la alegerile parlamentare alături de  Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), aflat la guvernare.

Unele rapoarte au spus că Özil va candida pentru parlament din orașul său natal, Zonguldak, din nordul Turciei și a lansat deja eforturi pentru a-și asigura sprijinul.

Despre Özil

Özil s-a alăturat clubului İstanbul Fenerbahçe în 2021, după ce Arsenal i-a reziliat contractul și apoi s-a mutat la İstanbul Bașakșehir la un an mai târziu. Transferul său la Fenerbahçe a creat o agitație uriașă în Turcia la acea vreme, cu un record de 312.000 de persoane urmărindu-i zborul de la Londra la Istanbul pentru a finaliza înțelegerea cu Fenerbahçe.

Özil a jucat un rol cheie în câștigarea de către Germania a Cupei Mondiale FIFA din Brazilia în 2014.

S-a retras din echipa națională de fotbal a Germaniei în 2018, pe fondul unei dezbateri politice din Germania despre un aflux de migranți și după reacțiile la o fotografie cu el cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan la un hotel din Londra în mai 2018, spunând că s-a confruntat cu „rasism și lipsă de respect” față de strămoșii lui turci.

Turcia va organiza alegeri prezidențiale și parlamentare pe 14 mai.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara. 

Turcii furioși! Ministru afirmă că supraviețuitorii sunt fericiți că a avut loc cutremurul din 6 februarie

Remarcile lui Mehmet Özhaseki în timpul unei transmisii în direct pe CNN Türk, au stârnit un val de critici.

Banca Centrală a Turciei estimează o rată a inflației de 36% pentru 2024

Fatih Karahan, proaspăt numit guvernator al Băncii Centrale, a împărtășit primul raport al anului asupra inflației în cadrul unei ședințe.