vineri, mai 12, 2023

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Într-o postare pe Instagram, faimosul fotbalist a făcut anunțul retragerii sale.

„Vă anunț că, după multă meditație, am renunțat la fotbal. A fost un privilegiu să fiu fotbalist profesionist timp de 17 ani. Mă simt recunoscător pentru această oportunitate. Cu toate acestea, am avut leziuni pe termen lung în ultimele săptămâni și luni. Am simțit că este timpul să renunț”, scrie Özil.

După retragerea sa bruscă din fotbal înainte de sfârșitul sezonului, în presa turcă există afirmații care sugerează că Özil s-a retras pentru a putea candida la alegerile parlamentare alături de  Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), aflat la guvernare.

Unele rapoarte au spus că Özil va candida pentru parlament din orașul său natal, Zonguldak, din nordul Turciei și a lansat deja eforturi pentru a-și asigura sprijinul.

Despre Özil

Özil s-a alăturat clubului İstanbul Fenerbahçe în 2021, după ce Arsenal i-a reziliat contractul și apoi s-a mutat la İstanbul Bașakșehir la un an mai târziu. Transferul său la Fenerbahçe a creat o agitație uriașă în Turcia la acea vreme, cu un record de 312.000 de persoane urmărindu-i zborul de la Londra la Istanbul pentru a finaliza înțelegerea cu Fenerbahçe.

Özil a jucat un rol cheie în câștigarea de către Germania a Cupei Mondiale FIFA din Brazilia în 2014.

S-a retras din echipa națională de fotbal a Germaniei în 2018, pe fondul unei dezbateri politice din Germania despre un aflux de migranți și după reacțiile la o fotografie cu el cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan la un hotel din Londra în mai 2018, spunând că s-a confruntat cu „rasism și lipsă de respect” față de strămoșii lui turci.

Turcia va organiza alegeri prezidențiale și parlamentare pe 14 mai.

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.

Băiat de 16 ani a atacat autobuzul lui Kılıçdaroğlu:„Acest copil este fiul Turciei. Alegerile sunt temporare.”

Atacul a avut loc în timp ce Kılıçdaroğlu părăsea zona de miting. Polițiștii l-au reținut pe copilul care a aruncat cu piatra care a spart geamul autobuzului.

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.

Dezvăluiri: Cum a făcut Erdogan 1 miliard de dolari cu o licitație pentru aeroportul din Antalya?

Ali Yeşildağ, un membru al familiei Yeşildağ, cunoscută drept cea mai apropiată familie de Tayyip Erdoğan, a început să facă dezvăluirile și a anunțat că va publica o serie de videoclipuri.

Turcia: O aplicație de stat poate identifica pe oricine după fotografie

Süleyman Soylu a fost, pe 7 mai, invitat pe celebrul canal de youtube de tehnologie Shiftdelete. Fondatorul platformei a făcut un tur al Istanbulului cu „automobilul național” TOGG folosit de Soylu și a examinat telefonul lui Soylu ca parte a programului.

Turcia: 21 de femei victime ale femicidului în aprilie

Majoritatea femeilor au fost ucise de o rudă apropiată masculină, cum ar fi soț, tată, fiu sau rudă. Potrivit platformei, nouă femei au fost ucise de soți, una de un fost soț, una de un fost partener, două de rude, una de un tată, trei de fii și trei de cunoscuți.

Erdoğan îi avertizează pe turci:„Imperialiștii numără zilele pentru a ne face ceea ce au făcut Siriei”

Președintele turc și liderul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Recep Tayyip Erdogan, care candidează pentru a treia oară pentru această funcție, a organizat un miting electoral în provincia de sud-est Mardin, pe 10 mai.

Kılıçdaroğlu: Rusia este în spatele scandalului sexual a lui Muharrem İnce

Kılıçdaroğlu a făcut declarații în turcă, dar și în rusă,pe contul său de Twitter, după ce Muharrem İnce, unul dintre opozanții lui Erdogan, s-a retras din cursă după apariția unui presupus "sex tape"