sâmbătă, iulie 13, 2024

Tragedie în Turcia: 41 de oameni au murit. 49 în stare critică, după o explozie de mină

41 de persoane au murit, iar alte 49 sunt în stare critic, după o explozie în cariera minieră din provincia de la malul Mării Negre, Bartin, conform BBC Turkey.

O explozie a avut loc, vineri seară, în mina  afiliată Direcției Instituției Amasra a Instituției Turce de Cărbune din districtul Amasra, din Bartın.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut la 41 în declarația pe care a făcut-o la ora 15:00, sâmbătă.

„58 dintre cei 110 mineri ai noștri au fost salvați”.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a oferit informații mai detaliate despre răniți.

„ Cinci dintre pacienții sunt la terapie intensivă. 6 dintre ei au fost transferați la Istanbul. Ne confruntăm cu o imagine pe care ne pare cu adevărat rău să o spunem și regretăm să împărtășim ceea ce avem de spus. 110 dintre frații noștri lucrau. Unii dintre ei au murit, iar unii dintre ei au fost salvați. Aveam 49 de frați în stare critică”, a susținut ministrul.

Oficialii susțin că cauza exploziei este încă în curs de investigare, însă un raport din 2019 a apărut în presa din Turcia, în care specialiștii încercau să tragă un semnal de alarmă asupra unei potențiale expoziții în acea mină.

Explozia de vineri seară a fost cel mai mortal accident minier din Turcia din 2014, când 301 de persoane au murit în urma unei explozii dintr-o mină de cărbune din orașul Soma.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.