vineri, decembrie 9, 2022

Festivalul anatolian a făcut furori în capitală. Mii de bucurești s-au bucurat de mâncarea tradițională, produse hand-made și artiști internaționali

Ultimul festival anatolian a făcut furori în capitală, mii de bucureșteni bucurându-se de mâncare tradițional turcească, produse hand-made și artiști internaționali.

Anatolian Food Fest a închis ediția din 2022, cu un festival în parcul Titan, pe 7-9 octombrie.  

În cadrul evenimentului, vizitatorii au putut degusta multe preparate tradiționale turcești precum: Lahmacun, Adana Kebab, Lataif, Katmer, Gozleme și bineînțeles, baclavale cu arome orientale. De asemenea, bucătărese din Dobrogea au venit pentru a prepara șuberek, după rețeta tradițională.

Cântăreți internaționali pe scena festivalului

Pe lângă faimoșii derviși rotitori și dansurile tradițioanale turcești, timp de 3 zile, precum cere tradiția, cântăreți internaționali au urcat pe scena Festivalului Turcesc. Sute de bucurești s-au adunat pentru a se bucura de spectacol, stârning aplauze îndelungate și cerându-se bis.

„Ultimul festival de anul acesta, ne-am gândit să sărbătorim cum se cuvine. Un cântăreț din Istanbul și doi cântăreți azeri au făcut spectacol pe, Scena Mare, din parcul Titan.”, se arată în comunicatul de presă al Fundației Tuna.

Produse hand-made cu inspirații anatoliene

Unul dintre partenerii festivalului, Asociația pentru Dialog și Valori Universale( ADVU) a organizat un stand cu produse create manual de femei. Cercei, inele, brățări cu motive antoliene precum: rodii, pești și ochiul albastru, semne de carte, agende și stilouri decorate prin tehnica ebru au fost suveniruri perfect pentru iubitorii tradițiilor turcești.

„Standul Ebru din cadrul Festivalului Turcesc a fost organizat de ADVU – Organizația de Femei. În cadrul standului au fost expuse şi puse la vânzare obiecte artizanale deosebite, pregătite toate de către voluntari. Toate veniturile generate vor merge către orfani şi copiii nevoiaşi din România”, susține Aynur Gursoy, de la ADVU Femei.

8 festivale pentru 2023

Festivalul Turcesc a închis cea de-11-a ediție, în care a reușit să se facă cunoscut și iubit de publicul din România și deja se pregătește de următorul sezon.
„Anul acesta s-au desfășurat șapte festivaluri. După o pauză de doi ani, am văzut că interesul oamenilor pentru festivalurile noastre a crescut. La anul vrem să ne întoarcem cu puteri noi. Avem în vedere, opt festivaluri în 2023, respectiv Iași, Constanța și București”, susține Emin Korkut, președintele Fundației Tuna.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea în România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Festivalul Turcesc și campania „Un Paște Mai Bun” sunt două proiecte de anvergură ale organizației.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.