marți, aprilie 23, 2024

Festivalul anatolian a făcut furori în capitală. Mii de bucurești s-au bucurat de mâncarea tradițională, produse hand-made și artiști internaționali

Ultimul festival anatolian a făcut furori în capitală, mii de bucureșteni bucurându-se de mâncare tradițional turcească, produse hand-made și artiști internaționali.

Anatolian Food Fest a închis ediția din 2022, cu un festival în parcul Titan, pe 7-9 octombrie.  

În cadrul evenimentului, vizitatorii au putut degusta multe preparate tradiționale turcești precum: Lahmacun, Adana Kebab, Lataif, Katmer, Gozleme și bineînțeles, baclavale cu arome orientale. De asemenea, bucătărese din Dobrogea au venit pentru a prepara șuberek, după rețeta tradițională.

Cântăreți internaționali pe scena festivalului

Pe lângă faimoșii derviși rotitori și dansurile tradițioanale turcești, timp de 3 zile, precum cere tradiția, cântăreți internaționali au urcat pe scena Festivalului Turcesc. Sute de bucurești s-au adunat pentru a se bucura de spectacol, stârning aplauze îndelungate și cerându-se bis.

„Ultimul festival de anul acesta, ne-am gândit să sărbătorim cum se cuvine. Un cântăreț din Istanbul și doi cântăreți azeri au făcut spectacol pe, Scena Mare, din parcul Titan.”, se arată în comunicatul de presă al Fundației Tuna.

Produse hand-made cu inspirații anatoliene

Unul dintre partenerii festivalului, Asociația pentru Dialog și Valori Universale( ADVU) a organizat un stand cu produse create manual de femei. Cercei, inele, brățări cu motive antoliene precum: rodii, pești și ochiul albastru, semne de carte, agende și stilouri decorate prin tehnica ebru au fost suveniruri perfect pentru iubitorii tradițiilor turcești.

„Standul Ebru din cadrul Festivalului Turcesc a fost organizat de ADVU – Organizația de Femei. În cadrul standului au fost expuse şi puse la vânzare obiecte artizanale deosebite, pregătite toate de către voluntari. Toate veniturile generate vor merge către orfani şi copiii nevoiaşi din România”, susține Aynur Gursoy, de la ADVU Femei.

8 festivale pentru 2023

Festivalul Turcesc a închis cea de-11-a ediție, în care a reușit să se facă cunoscut și iubit de publicul din România și deja se pregătește de următorul sezon.
„Anul acesta s-au desfășurat șapte festivaluri. După o pauză de doi ani, am văzut că interesul oamenilor pentru festivalurile noastre a crescut. La anul vrem să ne întoarcem cu puteri noi. Avem în vedere, opt festivaluri în 2023, respectiv Iași, Constanța și București”, susține Emin Korkut, președintele Fundației Tuna.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea în România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Festivalul Turcesc și campania „Un Paște Mai Bun” sunt două proiecte de anvergură ale organizației.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org