vineri, iulie 12, 2024

Turcia: Un tânăr și-a vândut mașina pentru un iPhone 14

Un tânăr din Turcia și-a pus mașina la vânzare pe internet pentru a-și putea cumpăra ultimul iPhone, conform Haber Sol.

Yasir Aksaç, care este fermier în Matalya, și-a pus vehiculul în valoare de 55 de mii de lire la vânzare pe internet când bugetul nu era suficient pentru telefonul pe care dorea să-l cumpere.

Neputând să-și vândă mașina, Aksaç a pus un afiș pe geamul mașinii din 2001, scriind că o dă la schimb cu un iPhone.

Serkan Erkış, care a văzut reclama în timp ce trecea prin zona în care se afla vehiculul, l-a contactat pe Aksaç. Când Aksaç și Erkış s-au reunit pentru a ajunge la o înțelegere, mașina a fost schimbată prin telefon.

Proprietarul telefonului, Serkan Erkış, a declarat că are nevoie şi de o maşină.

„Am avut un telefon la îndemână, suma era mare și nu puteam să-l vând. Am văzut anunțul pe mașină. Am vorbit și cu el despre schimb. Preturile sunt aproape echivalente.”, susține noul proprietar al mașinii.

Faimosul fotbalist, Merih Demiral, suspendat 2 meciuri după gestul controversat de la meciul cu Austria

Comisia de Disciplină a UEFA a suspendat două meciuri fotbalistului național Merih Demiral, care a făcut semnul lupului cenuși după ce a marcat golul în meciul Austria-Turcia,

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Turcia: Cel puțin 205 de femei au fost ucise în prima jumătate a anului 2024

Cel puțin 205 femei au murit în acte de violență domestică în primele șase luni ale anului 2024, în timp ce alte 117 au murit în circumstanțe suspecte în aceeași perioadă, potrivit unei platforme de monitorizare a violenței domestice în Turcia.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.