sâmbătă, februarie 4, 2023

Turcia: Un tânăr și-a vândut mașina pentru un iPhone 14

Un tânăr din Turcia și-a pus mașina la vânzare pe internet pentru a-și putea cumpăra ultimul iPhone, conform Haber Sol.

Yasir Aksaç, care este fermier în Matalya, și-a pus vehiculul în valoare de 55 de mii de lire la vânzare pe internet când bugetul nu era suficient pentru telefonul pe care dorea să-l cumpere.

Neputând să-și vândă mașina, Aksaç a pus un afiș pe geamul mașinii din 2001, scriind că o dă la schimb cu un iPhone.

Serkan Erkış, care a văzut reclama în timp ce trecea prin zona în care se afla vehiculul, l-a contactat pe Aksaç. Când Aksaç și Erkış s-au reunit pentru a ajunge la o înțelegere, mașina a fost schimbată prin telefon.

Proprietarul telefonului, Serkan Erkış, a declarat că are nevoie şi de o maşină.

„Am avut un telefon la îndemână, suma era mare și nu puteam să-l vând. Am văzut anunțul pe mașină. Am vorbit și cu el despre schimb. Preturile sunt aproape echivalente.”, susține noul proprietar al mașinii.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.