miercuri, mai 29, 2024

Istanbul: Un mânz a fost vândut cu un preț record de 2 milioane de lire turcești


Un mânz al unui cal campion a fost vândut la un preț record de 2 milioane de lire turcești la o licitație din Istanbul, conform Hürriyet Daily News.

În licitația, care a avut loc pentru a doua oară anul acesta la Hipodromul Veliefendi din Istanbul de către Direcția Generală a Întreprinderilor Agricole (TİGEM) pentru vânzarea mânzilor de elită, Akatahan, mânzul calului campion Özgünhan, a fost cumpărat de Mehmet Yıldız pentru 2 milioane de lire.

Între timp, Ahen, celălalt mânz al lui Özgünhan, a egalat precedentul deținător al recordului Cevher, deoarece acesta a fost vândut lui Mücahit Yıldızhan pentru 1,2 milioane de lire.

La licitație, 15 rase de elită crescuți în provincia Malatya din Anatolia Centrală au fost, de asemenea, vândute pentru o medie de 681.000 de lire.

A fost atins un venit record de 10,22 milioane de lire, în timp ce a fost doborât și un record la categoria „vânzări medii”.

TİGEM menține creșterea cailor arabi pursânge încă din perioada otomană. Este cea mai înrădăcinată instituție din lume în ceea ce privește resursele genetice înregistrate.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.