sâmbătă, mai 25, 2024

Tații studenților militari condamnați pe viață protestează în Istanbul

Tații studenților militari condamnați la închisoare pe viață după tentativa de lovitură de stat, din 15 iulie protestează în fața primăriei din Istanbul, conform boldmedya.com

Tatăl studentului militar Tunahan Kurt și tatăl lui Mustafa Polat au protestat în fața primăriei din Istabul pentru a-și face auzită vocea și suferința celor trei ani de închisoare ale fiilor lor. 

Aziz Polat a povestit că în noaptea de 15 iulie, fiul său a fost să păzească un depozit în care nu se afla nimeni, în spatele clădirii Primăriei Generale Istanbul. Când afla că e lovitură de stat, de frică, fiul său s-a ascuns într-o țeavă de aerisire.  

Aziz Polat alături de fiul său, student militar condamnat pe viață după puciul eșuat.

Când fiul său a fost condamnat, un sirian, care avea un steag înfășurat pe cap, a fost adus ca martor ocular de către instanță. Când Polat a obiectat decizia, a fost dat fară din sala de judecată. 

“Au trecut 39 de luni de când au intrat copiii nostri în închisoare, ne doare sufletul, suntem neputincioși. Vă întreb dacă există dreptate sau nu. Voi cei care ați provocat tot, voi cei care ați băgat în închisoare stundeții militari de doar 4-5 zile„ a spus tatăl lui Mustafa Polat, student militar care era în stagiu de 5 zile.

„Mi-am încredințat fiul statului, statul mi-a luat fiul și acum zice că e trădător”

İsmail Kurt a declarat că fiul său care a fost condamnat la 17,5 ani. În noaptea de 15 iulie, când au ajuns pe Podul Bosfor era ora două și deja avuseseră loc lupta de pe Bosfor, iar fiul său era în tanc și nici nu a ieșit cu arma afară. 

İsmail Kurt alături de fiul său, student militar condamant pe viață după puciul eșuat.

“ Fiul meu este în închisoarea Silivri din 15 iulie. Mai avea 90 de zile până la terminarea stagiului militar. A depus jurământul.  Atunci ne-au promis că copiii noștri se vor întoarce acasă nevătămați, dar copiii noștri a fost scoși din unitate pentru exercițiu. După puciul eșuat, copilul nostru a fost declarat trădător. Nu au găsit nicio dovadă.” a spus tatăl lui Tunahan Kurt.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.