marți, aprilie 12, 2022

Tații studenților militari condamnați pe viață protestează în Istanbul

Tații studenților militari condamnați la închisoare pe viață după tentativa de lovitură de stat, din 15 iulie protestează în fața primăriei din Istanbul, conform boldmedya.com

Tatăl studentului militar Tunahan Kurt și tatăl lui Mustafa Polat au protestat în fața primăriei din Istabul pentru a-și face auzită vocea și suferința celor trei ani de închisoare ale fiilor lor. 

Aziz Polat a povestit că în noaptea de 15 iulie, fiul său a fost să păzească un depozit în care nu se afla nimeni, în spatele clădirii Primăriei Generale Istanbul. Când afla că e lovitură de stat, de frică, fiul său s-a ascuns într-o țeavă de aerisire.  

Aziz Polat alături de fiul său, student militar condamnat pe viață după puciul eșuat.

Când fiul său a fost condamnat, un sirian, care avea un steag înfășurat pe cap, a fost adus ca martor ocular de către instanță. Când Polat a obiectat decizia, a fost dat fară din sala de judecată. 

“Au trecut 39 de luni de când au intrat copiii nostri în închisoare, ne doare sufletul, suntem neputincioși. Vă întreb dacă există dreptate sau nu. Voi cei care ați provocat tot, voi cei care ați băgat în închisoare stundeții militari de doar 4-5 zile„ a spus tatăl lui Mustafa Polat, student militar care era în stagiu de 5 zile.

„Mi-am încredințat fiul statului, statul mi-a luat fiul și acum zice că e trădător”

İsmail Kurt a declarat că fiul său care a fost condamnat la 17,5 ani. În noaptea de 15 iulie, când au ajuns pe Podul Bosfor era ora două și deja avuseseră loc lupta de pe Bosfor, iar fiul său era în tanc și nici nu a ieșit cu arma afară. 

İsmail Kurt alături de fiul său, student militar condamant pe viață după puciul eșuat.

“ Fiul meu este în închisoarea Silivri din 15 iulie. Mai avea 90 de zile până la terminarea stagiului militar. A depus jurământul.  Atunci ne-au promis că copiii noștri se vor întoarce acasă nevătămați, dar copiii noștri a fost scoși din unitate pentru exercițiu. După puciul eșuat, copilul nostru a fost declarat trădător. Nu au găsit nicio dovadă.” a spus tatăl lui Tunahan Kurt.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.