joi, aprilie 7, 2022

TÂRG DE TURISM LA BERLIN. OFERTĂ ROMÂNEASCĂ.

La târgului de turism de la Berlin destinat publicului larg, este prezentă şi oferta românească prezentată de Ministerului Turismului.

”În prim-planul atenţiei au fost cei 40 de coexpozanţi, agenţii de turism, companii aeriene şi autorităţi locale, care au dat informaţii turiştilor interesaţi şi au prezentat ofertele turistice pregătite special pentru vizitatorii germani de la Târgul de Turism din Berlin. Ministerul Turismului a pus la dispoziţie standul de la ITB, în suprafaţă de 239 de metri pătraţi, agenţiilor şi operatorilor economici din domeniul turismului interesaţi să promoveze în Germania ofertele pentru ţara noastră. Dacă artiştii au fost cei care i-au atras la standul României pe germani, cel mai important rol la ITB Berlin l-au avut turoperatorii, agenţiile de turism, companiile aeriene şi autorităţile locale care au prezentat oferta turistică a României”, se arată în document.

Târgul Internațional de Turism de la Berlin este cel mai mare de acest gen din Europa având 26 hale cu o suprafață totală de aproximativ 35 hectare. La ediția de anul acesta participă aprox. 180 țări reprezentate de aproximativ 10.000 de expozanți, printre care și România.

”Toţi artiştii care i-au atras pe berlinezi cu dansuri, cântece şi mostre de măiestrie tipice ţării noastre au venit în sprijinul promovării României fără a pretinde niciun fel de onorariu, în afara bucuriei de a pune umărul la îmbunătăţirea imaginii ţării noastre. În prima zi destinată publicului, ansamblul ‘Românaşul’ din Cluj a atras zeci de oameni la fiecare moment artistic prezentat la standul ministerului Turismului. România a profitat şi de prezenţa trupei ‘The Humans’, reprezentanta ţării noastre la Eurovision, care a susţinut un concert la ITB Berlin”, menţionează sursa citată.

”La standul României, germanii pot lua parte şi în ultima zi a târgului la veritabile momente de sărbătoare datorită ansamblului Junii Sibiului care, la fel ca la Târgul României, vor prezenta dansuri populare şi tradiţii din toate regiunile istorice ale României. Meşterul popular Sebastian Paic susţine, de asemenea, ateliere de încondeiat ouă.’ Clopul cu pană de păun şi frumoasele costume populare marcă a judeţului Bistriţa-Năsăud promovează, în aceste zile, nu doar zona noastră, ci România, la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume: Bursa Internațională de Turism din Berlin (ITB).

Bistriţa-Năsăud a fost ales judeţul partener al Ministerului Turismului pentru ediţia din acest an, astfel că în fruntea delegaţiei româneşti se află şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, însoţit la Berlin de primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan, de cunoscuta Virginia Linul, precum şi de un grup de dansatori ai Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”.

foto 3 salina1
Salina Turda este prezentă la cel mai mare târg de turism din lume! Ministerul Turismului a lansat la ITB Berlin aplicația ”Explore RO” în cadrul căruia apare și salina de la Turda ca obiectiv turistic de vizitat atât pentru turiștii români cât și pentru cei străini.

Am avut onoarea să particip, alături de Excelența Sa ambasadorul României în Republica Federală Germania, Emil Hurezeanu, și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la deschiderea oficială a Serii Românești de la Berlin, unde județul Bistrița-Năsăud este partener oficial al Ministerului Turismului. Pentru mine este o onoare să reprezint oamenii și locurile unice din Bistrița-Năsăud la un asemenea nivel și cred că întreaga lume ar fi mai frumoasă dacă ar afla ce înseamnă Bistrița-Năsăud cu adevărat!”, a transmis preşedintele CJ, pe Facebook.

Bursa Internațională de Turism din Berlin este socotită cea mai mare manifestare de acest gen din lume şi la prezenta ediţie reunește peste 110.000 de expozanți, din peste 180 de țări.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își vor prezenta ofertele și vor face cunoscute specialiștilor și publicului destinațiile turistice 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara. Standul României are o suprafață de 239 mp și este poziționat în Hala 7.2b, stand nr. 101 a, b din complexul expozițional care totalizează cca. 160.000 mp. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970”, potrivit Ministerului Turismului. (scrie presedintele CJBN Radu Moldovan)

Prima zi la ITB berlin 2017 a fost sărbătorită cu o „Seara Romaneasca”. Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, alături de E.S. Emil Hurezeanu au deschis oficial acest eveniment, organizat de Minister și județul partener din această ediție, Bistrița-Năsăud.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.