miercuri, aprilie 13, 2022

Susținătorii lui Gülen din Belgia urmăriţi de autoritățile turcești: s-a pus chiar un preț pe capul acestora

Autoritățile turcești au promis până la 77.000 de euro pentru informații care conduc la arestarea a trei suporteri ai lui Gülen din Belgia, a anunțat De Standaard. Cei trei se află pe o listă de „suspecți de terorism” elaborată de către guvernul turc.

Lista persoanelor suspectate de terorism din Turcia este împărțită în trei categorii. Cei trei bărbați sunt pe lista gri. Persoanele care vin cu informații care conduc la arestarea lor, se pot aștepta să fie recompensate  cu până la 77.000 de euro. Recompensele pentru nume mari din mișcarea Gülen ar putea ajunge până la un milion sau chiar mai mult.

Autoritățile turcești au declanșat o „vânătoare de vrăjitoare” a susținătorilor lui Gülen după lovitura de stat eșuată de anul trecut. Președintele Erdogan îl indică pe Fethullah Gülen  ca responsabil pentru lovitura de stat. De atunci, toți susținătorii predicatorului turc – care  trăiește în S.U.A. – sunt etichetați drept „teroriști”. Mulți dintre aceștia au fost arestați și plasaţi  în detenție sau și-au pierdut locul de muncă. Dar aceștia nu sunt căutați doar în Turcia, ci și în străinătate.

Realități despre mafia turcă: „Clientul meu riscă să fie răpit și dus în Turcia“

Unul dintre cei trei bărbați căutați în  Belgia va depune o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Clientul nostru este supus unui risc mare de a fi răpit și dus în Turcia, unde nu va avea șansa de a obține un proces echitabil”, spune avocatul său Johan Heymans. „Avem documente care arată clar că mafia turcă urmărește susținătorii lui Gülen din Belgia”.

„Promițând aceste mari recompense, Turcia incită grupurile infracționale și chiar cetățenii obișnuiți să caute persoane listate și să le răpească, și în străinătate”, spune Ibrahim Amaz, directorul organizației belgian-turce Betiad. „Statul îi motivează să comită o infracțiune. Pentru majoritatea persoanelor aflate pe listă, inclusiv pentru cei trei din Belgia, magistrații nu au emis niciodată un mandat oficial de arestare”.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.