marți, noiembrie 29, 2022

Susținătorii lui Gülen din Belgia urmăriţi de autoritățile turcești: s-a pus chiar un preț pe capul acestora

Autoritățile turcești au promis până la 77.000 de euro pentru informații care conduc la arestarea a trei suporteri ai lui Gülen din Belgia, a anunțat De Standaard. Cei trei se află pe o listă de „suspecți de terorism” elaborată de către guvernul turc.

Lista persoanelor suspectate de terorism din Turcia este împărțită în trei categorii. Cei trei bărbați sunt pe lista gri. Persoanele care vin cu informații care conduc la arestarea lor, se pot aștepta să fie recompensate  cu până la 77.000 de euro. Recompensele pentru nume mari din mișcarea Gülen ar putea ajunge până la un milion sau chiar mai mult.

Autoritățile turcești au declanșat o „vânătoare de vrăjitoare” a susținătorilor lui Gülen după lovitura de stat eșuată de anul trecut. Președintele Erdogan îl indică pe Fethullah Gülen  ca responsabil pentru lovitura de stat. De atunci, toți susținătorii predicatorului turc – care  trăiește în S.U.A. – sunt etichetați drept „teroriști”. Mulți dintre aceștia au fost arestați și plasaţi  în detenție sau și-au pierdut locul de muncă. Dar aceștia nu sunt căutați doar în Turcia, ci și în străinătate.

Realități despre mafia turcă: „Clientul meu riscă să fie răpit și dus în Turcia“

Unul dintre cei trei bărbați căutați în  Belgia va depune o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Clientul nostru este supus unui risc mare de a fi răpit și dus în Turcia, unde nu va avea șansa de a obține un proces echitabil”, spune avocatul său Johan Heymans. „Avem documente care arată clar că mafia turcă urmărește susținătorii lui Gülen din Belgia”.

„Promițând aceste mari recompense, Turcia incită grupurile infracționale și chiar cetățenii obișnuiți să caute persoane listate și să le răpească, și în străinătate”, spune Ibrahim Amaz, directorul organizației belgian-turce Betiad. „Statul îi motivează să comită o infracțiune. Pentru majoritatea persoanelor aflate pe listă, inclusiv pentru cei trei din Belgia, magistrații nu au emis niciodată un mandat oficial de arestare”.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.