luni, octombrie 19, 2020

Susținătorii lui Gülen din Belgia urmăriţi de autoritățile turcești: s-a pus chiar un preț pe capul acestora

Autoritățile turcești au promis până la 77.000 de euro pentru informații care conduc la arestarea a trei suporteri ai lui Gülen din Belgia, a anunțat De Standaard. Cei trei se află pe o listă de „suspecți de terorism” elaborată de către guvernul turc.

Lista persoanelor suspectate de terorism din Turcia este împărțită în trei categorii. Cei trei bărbați sunt pe lista gri. Persoanele care vin cu informații care conduc la arestarea lor, se pot aștepta să fie recompensate  cu până la 77.000 de euro. Recompensele pentru nume mari din mișcarea Gülen ar putea ajunge până la un milion sau chiar mai mult.

Autoritățile turcești au declanșat o „vânătoare de vrăjitoare” a susținătorilor lui Gülen după lovitura de stat eșuată de anul trecut. Președintele Erdogan îl indică pe Fethullah Gülen  ca responsabil pentru lovitura de stat. De atunci, toți susținătorii predicatorului turc – care  trăiește în S.U.A. – sunt etichetați drept „teroriști”. Mulți dintre aceștia au fost arestați și plasaţi  în detenție sau și-au pierdut locul de muncă. Dar aceștia nu sunt căutați doar în Turcia, ci și în străinătate.

Realități despre mafia turcă: „Clientul meu riscă să fie răpit și dus în Turcia“

Unul dintre cei trei bărbați căutați în  Belgia va depune o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Clientul nostru este supus unui risc mare de a fi răpit și dus în Turcia, unde nu va avea șansa de a obține un proces echitabil”, spune avocatul său Johan Heymans. „Avem documente care arată clar că mafia turcă urmărește susținătorii lui Gülen din Belgia”.

„Promițând aceste mari recompense, Turcia incită grupurile infracționale și chiar cetățenii obișnuiți să caute persoane listate și să le răpească, și în străinătate”, spune Ibrahim Amaz, directorul organizației belgian-turce Betiad. „Statul îi motivează să comită o infracțiune. Pentru majoritatea persoanelor aflate pe listă, inclusiv pentru cei trei din Belgia, magistrații nu au emis niciodată un mandat oficial de arestare”.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.