16.2 C
București
joi, septembrie 24, 2020

FSA, susținută de Turcia, vinde vehicule blindate către ISIL*, potrivit noilor acuzații din presă

Militantii Armatei Siriene de Eliberare (Free Syrian Army -FSA), susținuta de Turcia, au vândut un vehicul blindat apartinand armatei turce către Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) (abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH) a anunțat miercuri ziarul Birgün.

Potrivit articolului, videoclipurile obținute de cotidianul zilnic arată militanți FSA care vând sau predau un vehicul blindat militanților ISIL.*

Vehiculul blindat a fost folosit de armata turcă în operațiunea Shield Euphrates din nordul Siriei, care s-a încheiat la sfârșitul lunii martie.

Birgün a susținut că un tanc cu numărul matricol 243768, în valoare de peste 600.000 de dolari, a fost văzut prima oară cu un militant FSA într-un videoclip și mai târziu cu un alt videoclip ISIL* în care un membru  arată vehiculul și spune „prada”.

Potrivit Birgün, Statul Major al Turciei a lansat o anchetă privind incidentul, dar nu s-a obținut încă nici un rezultat.

Un soldat turc al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat cotidianului Birgün că „operațiunea a avut loc în condiții foarte dificile. Nu era mâncare și nici un loc să te speli. A existat un dublu standard între soldații noștri [ai forțelor armate turcești] și membrii FSA. Ei [FSA] au avut condiții mai bune. Mai mult, membrii FSA au vândut un vehicul blindat. Era al nostru. Majoritatea militanților FSA erau hoți, consumatori și contrabandiști de droguri”.

Peste 70 de soldați turci și-au pierdut viața în timpul operațiunii de opt luni din nordul Siriei.


*Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) ( abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/27/video-turkey-backed-fsa-sells-armored-vehicle-to-isil-daily-claims/

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.