vineri, aprilie 8, 2022

FSA, susținută de Turcia, vinde vehicule blindate către ISIL*, potrivit noilor acuzații din presă

Militantii Armatei Siriene de Eliberare (Free Syrian Army -FSA), susținuta de Turcia, au vândut un vehicul blindat apartinand armatei turce către Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) (abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH) a anunțat miercuri ziarul Birgün.

Potrivit articolului, videoclipurile obținute de cotidianul zilnic arată militanți FSA care vând sau predau un vehicul blindat militanților ISIL.*

Vehiculul blindat a fost folosit de armata turcă în operațiunea Shield Euphrates din nordul Siriei, care s-a încheiat la sfârșitul lunii martie.

Birgün a susținut că un tanc cu numărul matricol 243768, în valoare de peste 600.000 de dolari, a fost văzut prima oară cu un militant FSA într-un videoclip și mai târziu cu un alt videoclip ISIL* în care un membru  arată vehiculul și spune „prada”.

Potrivit Birgün, Statul Major al Turciei a lansat o anchetă privind incidentul, dar nu s-a obținut încă nici un rezultat.

Un soldat turc al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat cotidianului Birgün că „operațiunea a avut loc în condiții foarte dificile. Nu era mâncare și nici un loc să te speli. A existat un dublu standard între soldații noștri [ai forțelor armate turcești] și membrii FSA. Ei [FSA] au avut condiții mai bune. Mai mult, membrii FSA au vândut un vehicul blindat. Era al nostru. Majoritatea militanților FSA erau hoți, consumatori și contrabandiști de droguri”.

Peste 70 de soldați turci și-au pierdut viața în timpul operațiunii de opt luni din nordul Siriei.


*Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) ( abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/27/video-turkey-backed-fsa-sells-armored-vehicle-to-isil-daily-claims/

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.