luni, aprilie 15, 2024

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Administrația americană a impus noi restricții comerciale asupra a 16 entități comerciale din Turcia pentru sprijinirea Rusiei, în timpul războiului, conform Reuters.

Administrația Biden a declarat, pe 23 februarie, că a impus noi restricții comerciale asupra a 93 de entități din Rusia, China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kârgâzstan, India și Coreea de Sud pentru sprijinirea efortului de război a Rusiei.

SUA interzice în esență transporturile americane către entitățile vizate, inclusiv 63 din Rusia, 16 din Turcia, opt din China și patru din Emiratele Arabe Unite.

„Inimile noastre sunt îngreunate de faptul că războiul fără sens și însetat de sânge al Rusiei este în desfășurare și trebuie să continuăm să dăm dovadă de hotărâre și să sprijinim poporul ucrainean”, susține Alan Estevez, subsecretar al Departamentului de Comerț al SUA care supraveghează politica de export.

Firmele turcești care susțin Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Două firme au fost adăugate în listă deoarece oferă sprijin sectorului industrial al Rusiei prin producerea de mașini de origine americană, echipamente electronice de testare și vânzarea de echipamente, piese de schimb pentru mașini pentru ruși, fără licențele necesare.

Celelalte 11 entități au fost adăugate pentru implicarea într-un comportament contrar politicii externe a SUA în sprijinul efortului din Ucraina, inclusiv furnizarea de produse americane importante către Rusia.

Trei companii au fost adăugate pentru transportul de mărfuri originare din SUA în Rusia, încălcând flagrant controalele de export ale SUA asupra Rusiei.

La începutul acestei săptămâni, Uniunea Europeană a aprobat al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, interzicând aproape 200 de entități și persoane acuzate că au ajutat Moscova să-și procure arme sau că au fost implicat în răpirea copiilor ucraineni, printre care se află și o companie din Turcia.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.