sâmbătă, aprilie 20, 2024

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

O fostă profesoară în vârstă de 30 de ani, a murit de cancer la sân, după ce tratamentul ei a fost amânat semnificativ de către administrația închisorii în timpul încarcerării pe presupuse legături cu mișcarea Gülen, conform Bold Medya.

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor lui Betül Aygün a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Ulterior, Aygün a suferit două intervenții chirurgicale neînsoțit de familie și a fost trimis înapoi la închisoare.

După sosirea în Germania, ea a acordat un interviu pentru Bold Medya, făcând responsabilă administrația închisorii pentru situația de sănătate agravată.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că a fost supusă în mod repetat la percheziții și alte practici abuzive în timp ce se afla în închisoare.

Betül Aygün, a murit în Germania, unde a mers după eliberare.

Condamnată la aproape 8 ani

Betül Aygün, care a absolvit Universitatea Çanakkale 18 Mart, Departamentul de Geografie în 2010, a fost arestat în Çanakkale pe 12 octombrie 2016. Trei luni mai târziu, a fost trimis la închisoarea de tip Ödemiş M. Aygün, unde a fost condamnată la 12,5 ani de închisoare de Înalta Curte Penală Çanakkale pentru că ar fi fost membru al unei organizații teroriste. Condamnarea a fost redus la 7,5 ani de către Curtea de Apel. 

Curtea Supremă a aprobat sentința în urmă cu aproximativ un an. Betül Aygün, care s-a căsătorit pe 12 iulie 2016, a fost arestată după doar două luni de căsătorie.

Represiunile împotriva Mișcării Gulen

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat. Guvernul turc a intensificat represiunea împotriva mișcării în urma puciului eșuat din 2016.

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.