luni, aprilie 15, 2024

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

O fostă profesoară în vârstă de 30 de ani, a murit de cancer la sân, după ce tratamentul ei a fost amânat semnificativ de către administrația închisorii în timpul încarcerării pe presupuse legături cu mișcarea Gülen, conform Bold Medya.

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor lui Betül Aygün a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Ulterior, Aygün a suferit două intervenții chirurgicale neînsoțit de familie și a fost trimis înapoi la închisoare.

După sosirea în Germania, ea a acordat un interviu pentru Bold Medya, făcând responsabilă administrația închisorii pentru situația de sănătate agravată.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că a fost supusă în mod repetat la percheziții și alte practici abuzive în timp ce se afla în închisoare.

Betül Aygün, a murit în Germania, unde a mers după eliberare.

Condamnată la aproape 8 ani

Betül Aygün, care a absolvit Universitatea Çanakkale 18 Mart, Departamentul de Geografie în 2010, a fost arestat în Çanakkale pe 12 octombrie 2016. Trei luni mai târziu, a fost trimis la închisoarea de tip Ödemiş M. Aygün, unde a fost condamnată la 12,5 ani de închisoare de Înalta Curte Penală Çanakkale pentru că ar fi fost membru al unei organizații teroriste. Condamnarea a fost redus la 7,5 ani de către Curtea de Apel. 

Curtea Supremă a aprobat sentința în urmă cu aproximativ un an. Betül Aygün, care s-a căsătorit pe 12 iulie 2016, a fost arestată după doar două luni de căsătorie.

Represiunile împotriva Mișcării Gulen

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat. Guvernul turc a intensificat represiunea împotriva mișcării în urma puciului eșuat din 2016.

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.