vineri, septembrie 6, 2024

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

O fostă profesoară în vârstă de 30 de ani, a murit de cancer la sân, după ce tratamentul ei a fost amânat semnificativ de către administrația închisorii în timpul încarcerării pe presupuse legături cu mișcarea Gülen, conform Bold Medya.

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor lui Betül Aygün a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Ulterior, Aygün a suferit două intervenții chirurgicale neînsoțit de familie și a fost trimis înapoi la închisoare.

După sosirea în Germania, ea a acordat un interviu pentru Bold Medya, făcând responsabilă administrația închisorii pentru situația de sănătate agravată.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că a fost supusă în mod repetat la percheziții și alte practici abuzive în timp ce se afla în închisoare.

Betül Aygün, a murit în Germania, unde a mers după eliberare.

Condamnată la aproape 8 ani

Betül Aygün, care a absolvit Universitatea Çanakkale 18 Mart, Departamentul de Geografie în 2010, a fost arestat în Çanakkale pe 12 octombrie 2016. Trei luni mai târziu, a fost trimis la închisoarea de tip Ödemiş M. Aygün, unde a fost condamnată la 12,5 ani de închisoare de Înalta Curte Penală Çanakkale pentru că ar fi fost membru al unei organizații teroriste. Condamnarea a fost redus la 7,5 ani de către Curtea de Apel. 

Curtea Supremă a aprobat sentința în urmă cu aproximativ un an. Betül Aygün, care s-a căsătorit pe 12 iulie 2016, a fost arestată după doar două luni de căsătorie.

Represiunile împotriva Mișcării Gulen

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat. Guvernul turc a intensificat represiunea împotriva mișcării în urma puciului eșuat din 2016.

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.