sâmbătă, aprilie 9, 2022

SUA post alegeri. Proteste şi echipă de tranziţie

În mai multe orașe americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, relatează Reuteres.

După ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”. Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost „Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și „Suspendați-l pe Trump!”.

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Vicepreședintele ales Mike Pence preia conducerea echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, transmite DPA. Până acum, staff-ul lui Trump a fost condus de guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.Christie va rămâne ca numărul doi în echipă, alături de alți consilieri ai lui Trump, printre care Ben Carson, fost rival al viitorului președinte în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican, și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani. Acestora li se vor alătura fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner, precum și Peter Thiel, fondator al PayPal, și Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican.

protest3protest2

Proteste uriaşe împotriva alegerii lui Donald Trump , în pofida faptului că doamna Clinton şi-a recunoscut imediat înfrângerea şi că de atunci Trump a fost deja primit în vizită la Casa Albă de preşedintele Obama.

Mike Pence s-a exprimat anterior despre măreţia liderului de la Kremlin şi este evidentă schimbarea de atitudine a viitoarei guvernări din SUA faţă de Rusia.

Președintele a cerut echipei sale să adune „cel mai înalt calificat grup de lideri de succes, care să poată implementa agenda noastră de schimbări la Washington”.

protest4
Familia Trump, pregătindu-se pentru a face parte din echipa prezidenţială.Vor face parte din ea fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner.Noţiunea de „ nepotism” sau „favorizarea angajării membrilor de familie în funcţii iportante” este inexistentă în SUA , după cum şi noţiunea de „lobby” care este admisă, reglementată şi considerată legală.

 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.