12.8 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

SUA post alegeri. Proteste şi echipă de tranziţie

În mai multe orașe americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, relatează Reuteres.

După ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”. Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost „Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și „Suspendați-l pe Trump!”.

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Vicepreședintele ales Mike Pence preia conducerea echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, transmite DPA. Până acum, staff-ul lui Trump a fost condus de guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.Christie va rămâne ca numărul doi în echipă, alături de alți consilieri ai lui Trump, printre care Ben Carson, fost rival al viitorului președinte în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican, și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani. Acestora li se vor alătura fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner, precum și Peter Thiel, fondator al PayPal, și Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican.

protest3protest2

Proteste uriaşe împotriva alegerii lui Donald Trump , în pofida faptului că doamna Clinton şi-a recunoscut imediat înfrângerea şi că de atunci Trump a fost deja primit în vizită la Casa Albă de preşedintele Obama.

Mike Pence s-a exprimat anterior despre măreţia liderului de la Kremlin şi este evidentă schimbarea de atitudine a viitoarei guvernări din SUA faţă de Rusia.

Președintele a cerut echipei sale să adune „cel mai înalt calificat grup de lideri de succes, care să poată implementa agenda noastră de schimbări la Washington”.

protest4
Familia Trump, pregătindu-se pentru a face parte din echipa prezidenţială.Vor face parte din ea fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner.Noţiunea de „ nepotism” sau „favorizarea angajării membrilor de familie în funcţii iportante” este inexistentă în SUA , după cum şi noţiunea de „lobby” care este admisă, reglementată şi considerată legală.

 

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.