duminică, mai 16, 2021

SUA post alegeri. Proteste şi echipă de tranziţie

În mai multe orașe americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, relatează Reuteres.

După ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”. Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost „Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și „Suspendați-l pe Trump!”.

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Vicepreședintele ales Mike Pence preia conducerea echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, transmite DPA. Până acum, staff-ul lui Trump a fost condus de guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.Christie va rămâne ca numărul doi în echipă, alături de alți consilieri ai lui Trump, printre care Ben Carson, fost rival al viitorului președinte în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican, și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani. Acestora li se vor alătura fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner, precum și Peter Thiel, fondator al PayPal, și Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican.

protest3protest2

Proteste uriaşe împotriva alegerii lui Donald Trump , în pofida faptului că doamna Clinton şi-a recunoscut imediat înfrângerea şi că de atunci Trump a fost deja primit în vizită la Casa Albă de preşedintele Obama.

Mike Pence s-a exprimat anterior despre măreţia liderului de la Kremlin şi este evidentă schimbarea de atitudine a viitoarei guvernări din SUA faţă de Rusia.

Președintele a cerut echipei sale să adune „cel mai înalt calificat grup de lideri de succes, care să poată implementa agenda noastră de schimbări la Washington”.

protest4
Familia Trump, pregătindu-se pentru a face parte din echipa prezidenţială.Vor face parte din ea fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner.Noţiunea de „ nepotism” sau „favorizarea angajării membrilor de familie în funcţii iportante” este inexistentă în SUA , după cum şi noţiunea de „lobby” care este admisă, reglementată şi considerată legală.

 

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.