luni, decembrie 5, 2022

SUA post alegeri. Proteste şi echipă de tranziţie

În mai multe orașe americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, relatează Reuteres.

După ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”. Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost „Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și „Suspendați-l pe Trump!”.

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Vicepreședintele ales Mike Pence preia conducerea echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, transmite DPA. Până acum, staff-ul lui Trump a fost condus de guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.Christie va rămâne ca numărul doi în echipă, alături de alți consilieri ai lui Trump, printre care Ben Carson, fost rival al viitorului președinte în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican, și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani. Acestora li se vor alătura fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner, precum și Peter Thiel, fondator al PayPal, și Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican.

protest3protest2

Proteste uriaşe împotriva alegerii lui Donald Trump , în pofida faptului că doamna Clinton şi-a recunoscut imediat înfrângerea şi că de atunci Trump a fost deja primit în vizită la Casa Albă de preşedintele Obama.

Mike Pence s-a exprimat anterior despre măreţia liderului de la Kremlin şi este evidentă schimbarea de atitudine a viitoarei guvernări din SUA faţă de Rusia.

Președintele a cerut echipei sale să adune „cel mai înalt calificat grup de lideri de succes, care să poată implementa agenda noastră de schimbări la Washington”.

protest4
Familia Trump, pregătindu-se pentru a face parte din echipa prezidenţială.Vor face parte din ea fiica lui Donald Trump, Ivanka, fiii săi Donald junior și Eric, ginerele Jared Kushner.Noţiunea de „ nepotism” sau „favorizarea angajării membrilor de familie în funcţii iportante” este inexistentă în SUA , după cum şi noţiunea de „lobby” care este admisă, reglementată şi considerată legală.

 

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.