vineri, noiembrie 20, 2020

Apel al ONU pentru eliberarea judecătorului turc arestat, membru al Instanţelor Penale Internaţionale

ONU cere public eliberarea din detenţie a lui Aydin Sefa Akay, judecător de origine turcă şi în acelaşi timp membru al Instanţelor penale Internaţionale ale Naţiunilor Unite.

Președintele Instanțelor Penale Internaționale ale ONU, Theodor Meron, a făcut apel ca Aydin Sefa Akay, care se află actualmente în arest în Turcia în urma valului de măsuri discreţionare luate după eşecul loviturii de stat din 15 iulie 2016, să fie eliberat.

onu

Akay, este unul din cei cinci judecători din Consiliul Judecătorilor și din această cauză activitatea instanțelor din Rwanda sunt practic paralizate, urmare a absenţei acestuia de la lucrări.

Pentru a afla situația judecătorului arestat Theodor Meron a făcut o cerere pentru o vizită la Ankara dar nu a primit nici un răspuns.

,,Sunt dezamăgit pentru că nu mi s-a dat un răspuns oficial cererilor mele dinspre partea turcă, și îngrijorat pentru că nu putem afla nimic. Cu toții știm câte persoane au fost arestate în Turcia și din această cauză suntem îngrijorați de situația colegului nostru”

“Pentru că nu am primit nici un răspun oficial,constatăm că Turcia nu îşi îndeplinește obligațiile pe care le are față de ONU”, a precizat Meron

,, Această situație este deosebit de gravă. Această arestare reprezintă prima situaţie în care imunitatea unui judecător al ONU, este violată”

ONU a cerut eliberarea judecătorului din arest și renunțarea la toate procedurile legale împotriva lui.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.