vineri, martie 29, 2024

Statutul personalului silvic, o prioritate pentru ministrul Deneș

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, a declarat joi, la Iaşi, că personalul silvic ar trebui să aibă un statut asemănător cu cel al poliţiştilor.

foto 1 camion-lemne (1)

„La Ministerul Apelor şi Pădurilor s-a creat un grup de lucru pentru a lucra la statutul personalului silvic, statut în care eu cred că oamenii care au grijă de păduri, în special pădurarii, să aibă aceeaşi protecţie pe care o au, de exemplu, poliţiştii. Îşi pun viaţa în pericol punând în aplicare prevederile legii”, a declarat ministrul Deneş.

El s-a aflat în cursul după amiezii de joi la Iaşi pentru a-l vizita pe Radu Artenie, pădurarul din Vaslui care la sfârşitul săptămânii trecute a fost bătut de un grup de 20 de persoane după ce le-au fost confiscate lemnele tăiate ilegal.

„Solicit ca toate instituţiile abilitate să îşi facă datoria, iar acel grup de agresori, de grup infracţional, să fie pedepsit conform legii. Nu e normal ca unui semen de-al nostru să i se întâmple ceea ce i s-a întâmplat lui Radu Artenie. Are fracturi multiple la piciorul drept, a fost lovit în cap cu obiecte contondente, sticle, cu arme albe. Acest lucru trebuie să îl ştie întreaga opinie publică, iar instituţiile abilitate să îşi facă datoria ca aceşti agresori să plătească conform legii”, a spus ministrul Apelor şi Pădurilor.Ministrul a adăugat că pădurarul va fi ajutat nu doar moral, ci şi financiar de către colegii săi de sindicat şi de către Regia Romsilva.

„Am venit să-i transmitem că suntem alături de el nu numai din punct de vedere sufletesc, ci şi din punct de vedere material. Deja direcţiile silvice din ţară, prin intermediul sindicatului adună fonduri pentru a-l ajuta în această perioadă dificilă şi grea. Şi Romsilva îi va acorda un ajutor financiar pentru ca să treacă cu bine peste această situaţie delicată”, a mai spus Deneş.

El a venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, unde este internat pădurarul agresat, alături de Gheorghe Mihăilescu, preşedintele Romsilva, şi Silviu Geană, liderul federaţiei sindicale din silvicultură.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).