duminică, decembrie 3, 2023

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily Sabah.

Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat) a publicat ultimele sale statistici privind speranța de viață. Potrivit raportului, speranța de viață pentru Turcia a fost de 77,5 ani, în 2022-2023. Această cifră reprezintă o ușoară scădere față de datele 2019-2021, care au înregistrat o speranță de viață de 77,7 ani.

Studiul a mai arătat că bărbații din Turcia au o speranță de viață de 74,8 ani, în timp ce femeile se bucură de o speranță de viață mai lungă de 80,3 ani.

Această disparitate notabilă de gen demonstrează că femeile, în medie, trăiesc cu până la 5,5 ani mai mult decât bărbații.

Pentru persoanele care încep să lucreze la vârsta de 15 ani, speranța medie de viață rămasă a fost stabilită la 63,5 ani. Cu toate acestea, această cifră variază în funcție de sex, bărbații având o speranță de 60,8 ani, iar femeile 66,2 ani.

Pentru cei care ating pragul de 50 de ani, speranța medie de viață în Turcia este de 29,8 ani. Această perioadă este delimitată în continuare, bărbații având 27,4 ani și femeile conducând cu 32,2 ani de speranță de viață.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.