sâmbătă, decembrie 2, 2023

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Guvernul turc a anunțat că vor fi impuse sancțiuni sirienilor care nu reușesc să părăsească Istanbulul până pe 24 septembrie, conform Stockholm Center for Freedom.

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

„… Cetățenii străini sirieni […] vor fi plasați în centre de cazare temporară. Obligațiile administrative vor fi introduse[…] în conformitate cu Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională[…] și vor fi aplicate sancțiunile prevăzute”, se arată în declarația oficială.

Ce s-a întâmplat?

La sfârșitul lunii iulie, autoritățile turce au ordonat refugiaților sirieni neînregistrați să părăsească Istanbul până pe 24 septembrie, ca urmare a unui control sporit asupra populației de refugiați în timpul alegerilor.

Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că sirienii aflați sub protecție temporară care nu sunt înregistrați în oraș au fost obligați să se întoarcă în provinciile unde sunt înregistrați, adăugând că vor fi făcute excepții pentru refugiații înregistrați în provinciile afectate de cutremure din februarie.

Riscă să fie expulzați din Turcia

Hürriyet Daily News a raportat anterior că forțele de ordine îi vor trimite pe sirienii care nu reușesc să părăsească Istanbulul înapoi în provinciile lor înregistrate.

În plus, reglementările guvernamentale indică faptul că persoanele ar putea fi expulzate din țară dacă nu își raportează în mod repetat locul unde se află, fără motive întemeiate.

Cazul sirienilor în Turcia

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a câștigat recent realegerea, a promis să repatrieze 1 milion de sirieni. Acest angajament vine în ciuda rapoartelor în curs de deportare forțată a sirienilor în patria lor sfâșiată de război.

Nemulțumirea față de populația de refugiați din Turcia, în special de sirieni, a apărut ca o problemă semnificativă în timpul alegerilor din mai. Candidatul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a promis că va întoarce toți refugiații în țările lor de origine. Partidul lui Kılıçdaroğlu, Partidul Popular Republican (CHP), deține primăria Istanbulului.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan va avea ocazia să recâștige Istanbulul anul viitor. Erdogan și-a exprimat deja dorința de a obține o victorie în cel mai mare oraș și centru economic al Turciei.

Refugiații din Turcia sunt adesea vizați de politicienii turci, care îi consideră responsabili pentru problemele sociale și economice din țară. Retorica anti-siriană a luat amploare, mai ales în timpul alegerilor din 14 mai și al turului prezidențial din 28 mai.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.