vineri, iulie 19, 2024

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Guvernul turc a anunțat că vor fi impuse sancțiuni sirienilor care nu reușesc să părăsească Istanbulul până pe 24 septembrie, conform Stockholm Center for Freedom.

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

„… Cetățenii străini sirieni […] vor fi plasați în centre de cazare temporară. Obligațiile administrative vor fi introduse[…] în conformitate cu Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională[…] și vor fi aplicate sancțiunile prevăzute”, se arată în declarația oficială.

Ce s-a întâmplat?

La sfârșitul lunii iulie, autoritățile turce au ordonat refugiaților sirieni neînregistrați să părăsească Istanbul până pe 24 septembrie, ca urmare a unui control sporit asupra populației de refugiați în timpul alegerilor.

Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că sirienii aflați sub protecție temporară care nu sunt înregistrați în oraș au fost obligați să se întoarcă în provinciile unde sunt înregistrați, adăugând că vor fi făcute excepții pentru refugiații înregistrați în provinciile afectate de cutremure din februarie.

Riscă să fie expulzați din Turcia

Hürriyet Daily News a raportat anterior că forțele de ordine îi vor trimite pe sirienii care nu reușesc să părăsească Istanbulul înapoi în provinciile lor înregistrate.

În plus, reglementările guvernamentale indică faptul că persoanele ar putea fi expulzate din țară dacă nu își raportează în mod repetat locul unde se află, fără motive întemeiate.

Cazul sirienilor în Turcia

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a câștigat recent realegerea, a promis să repatrieze 1 milion de sirieni. Acest angajament vine în ciuda rapoartelor în curs de deportare forțată a sirienilor în patria lor sfâșiată de război.

Nemulțumirea față de populația de refugiați din Turcia, în special de sirieni, a apărut ca o problemă semnificativă în timpul alegerilor din mai. Candidatul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a promis că va întoarce toți refugiații în țările lor de origine. Partidul lui Kılıçdaroğlu, Partidul Popular Republican (CHP), deține primăria Istanbulului.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan va avea ocazia să recâștige Istanbulul anul viitor. Erdogan și-a exprimat deja dorința de a obține o victorie în cel mai mare oraș și centru economic al Turciei.

Refugiații din Turcia sunt adesea vizați de politicienii turci, care îi consideră responsabili pentru problemele sociale și economice din țară. Retorica anti-siriană a luat amploare, mai ales în timpul alegerilor din 14 mai și al turului prezidențial din 28 mai.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.