miercuri, martie 22, 2023

Statistic: Erdogan ar pierde în fața opoziției, în cazul unor alegeri

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, ar pierde alegerile în fața principalului partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), dacă ar fi avut loc alegeri generale în august, conform Turkish Minutes.

Potrivit unui sondaj public realizat de Eurasia Centrul Public de Cercetare (AKAM), care se bazează pe interviuri față în față realizate în perioada 30 iulie – 8 august în 26 de provincii.

La întrebarea „Pentru ce partid politic ați vota dacă ar avea loc alegeri anticipate?” 29,9% dintre ei au declarat că vor vota pentru principalul partid din opoziție, CHP, în timp ce 28,5% au spus că vor sprijini conducerea AKP.

În timp ce Partidul IYI, un aliat al CHP, ar fi ajuns la 13,3%, aliatul AKP, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), dar și Partidul Democrat al Poporului pro-kurd (HDP) ar fi primit 7,1, respectiv 10,5% din voturi.

La ultimele alegeri generale din iunie 2018, AKP a obținut un vot la nivel național de 42,6 la sută. Cu toate acestea, sondajele publice au arătat tot mai mult că sprijinul public al partidului este în scădere.

Compania de Cercetare ORC a lansat, vineri, un grafic care arată schimbările în sprijinul guvernamental AKP la nivel național în ultimul an. Potrivit cifrelor, partidul a continuat să scadă de la 33,4% la 27,3% într-un an.

Erdogan, a cărui partid AKP este la putere din 2002, a fost ales președinte în 2014 și reales în 2018.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...