joi, iunie 20, 2024

Statistic: Erdogan ar pierde în fața opoziției, în cazul unor alegeri

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, ar pierde alegerile în fața principalului partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), dacă ar fi avut loc alegeri generale în august, conform Turkish Minutes.

Potrivit unui sondaj public realizat de Eurasia Centrul Public de Cercetare (AKAM), care se bazează pe interviuri față în față realizate în perioada 30 iulie – 8 august în 26 de provincii.

La întrebarea „Pentru ce partid politic ați vota dacă ar avea loc alegeri anticipate?” 29,9% dintre ei au declarat că vor vota pentru principalul partid din opoziție, CHP, în timp ce 28,5% au spus că vor sprijini conducerea AKP.

În timp ce Partidul IYI, un aliat al CHP, ar fi ajuns la 13,3%, aliatul AKP, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), dar și Partidul Democrat al Poporului pro-kurd (HDP) ar fi primit 7,1, respectiv 10,5% din voturi.

La ultimele alegeri generale din iunie 2018, AKP a obținut un vot la nivel național de 42,6 la sută. Cu toate acestea, sondajele publice au arătat tot mai mult că sprijinul public al partidului este în scădere.

Compania de Cercetare ORC a lansat, vineri, un grafic care arată schimbările în sprijinul guvernamental AKP la nivel național în ultimul an. Potrivit cifrelor, partidul a continuat să scadă de la 33,4% la 27,3% într-un an.

Erdogan, a cărui partid AKP este la putere din 2002, a fost ales președinte în 2014 și reales în 2018.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.