miercuri, mai 29, 2024

Imagini șocante din Bursa! Cod galben de ploi abundente în 17 orașe din Turcia

Un cod galben de ploi abundent a fost anunțat, luni, în 17 orașe, inclusiv Istanbul și capital Ankara, conform presei turcești.

Potrivit estimării făcute de Direcția Generală de Meteorologie, aversele și furtunile care se vor vedea în părțile de nord-vest de la primele ore ale zilei vor fi văzute în sudul și estul Marmara, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik. Bursa, Balıkesir, la est de Çanakkale, în vestul Mării Negre

Se așteaptă să fie intermitent și puternic la nivel local în Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Eskişehir și împrejurimile Çankırı și districtele de nord și de vest ale Ankara.

Autoritățile au făcut avertizări și în legătură cu inundații, fulgere, grindină locală, vânturi puternice și tornade în timpul precipitațiilor.

„Conform Meteorologiei, se așteaptă că averse și furtuni vor fi intermitente și puternice la nivel local în Istanbul, începând de la primele ore de mâine. Ar trebui să fim atenți și precauți împotriva inundațiilor, fulgerătoare și a inundațiilor”, au transmis autoritățile din Istanbul.

Ploaia abundentă, deja a afectat districtul din provincia Bursa, Mudanya la primele orele ale dimineții, paralizând întregul oraș.

Mai multe mașini au fost luate de ape și s-au creat blocaje pe autostrada Mudanya-Bursa.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.