miercuri, decembrie 7, 2022

Imagini șocante din Bursa! Cod galben de ploi abundente în 17 orașe din Turcia

Un cod galben de ploi abundent a fost anunțat, luni, în 17 orașe, inclusiv Istanbul și capital Ankara, conform presei turcești.

Potrivit estimării făcute de Direcția Generală de Meteorologie, aversele și furtunile care se vor vedea în părțile de nord-vest de la primele ore ale zilei vor fi văzute în sudul și estul Marmara, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik. Bursa, Balıkesir, la est de Çanakkale, în vestul Mării Negre

Se așteaptă să fie intermitent și puternic la nivel local în Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Eskişehir și împrejurimile Çankırı și districtele de nord și de vest ale Ankara.

Autoritățile au făcut avertizări și în legătură cu inundații, fulgere, grindină locală, vânturi puternice și tornade în timpul precipitațiilor.

„Conform Meteorologiei, se așteaptă că averse și furtuni vor fi intermitente și puternice la nivel local în Istanbul, începând de la primele ore de mâine. Ar trebui să fim atenți și precauți împotriva inundațiilor, fulgerătoare și a inundațiilor”, au transmis autoritățile din Istanbul.

Ploaia abundentă, deja a afectat districtul din provincia Bursa, Mudanya la primele orele ale dimineții, paralizând întregul oraș.

Mai multe mașini au fost luate de ape și s-au creat blocaje pe autostrada Mudanya-Bursa.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.