duminică, aprilie 14, 2024

Politician kurd închis de 6 ani a murit în urma unui atac de cord

Un politician kurd, închis sub acuzații de terorism timp de șase ani, a murit, în urma unui atac de cord, conform Stockholm Center for Freedom.

Mehmet Candemir, fost membru al consiliului de partid al Partidului Regiunilor Democrate (DBP), a murit duminică într-un spital din provincia Giresun, de lângă Marea Neagră.

Administratorii închisorii, unde Candemir era închis din iunie 2016, au sunat, luni, familia, care locuiește în provincia estică Batman, pentru a-i informa despre moartea politicianului. Familiei i s-a spus că Candemir a murit în urma unui atac de cord.

Fratele său, Ahmet Candemir, susține că și-a sunat, vineri, familia din închisoare și nu a vorbit despre nicio problemă legată de sănătatea lui.

Candemir, care a fost reținut sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă și de a ajuta la o organizație teroristă în iulie 2016, a fost condamnat la 17 ani și șase luni de închisoare de către un tribunal turc în ianuarie 2021.

Sute de politicieni kurzi, inclusiv foștii copreședinți ai Partidului Democrat al Poporului (HDP), al doilea cel mai mare partid de opoziție din parlamentul turc, sunt în spatele gratiilor în Turcia sub acuzații motivate politic.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..