miercuri, iulie 24, 2024

Erdogan, Zelensky și șeful ONU se întâlnesc joi, în Ucraina

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan și șeful ONU, Antonio Guterres se vor întâlni, joi, cu președintele Volodymyr Zelensky, în Ucraina pentru a discuta o soluție politică a conflictului, conform Turkish Minutes.

Guterres, Erdogan și Zelensky se vor întâlni în orașul de vest Lviv pentru a discuta „necesitatea unei soluții politice a acestui conflict”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Șeful ONU va vizita apoi orașul-port ucrainean Odesa, unul dintre cele trei porturi folosite în recentul acord de export de cereale, înainte de a se îndrepta către Turcia.

Întâlnirea a fost decisă după ce Kievul a raportat un atac cibernetic „fără precedent”, pe site-ul web al agenției sale de energie nucleară despre care se spune că este lansat din Rusia.

Agenția nucleară a Ucrainei Energoatom a raportat că în urma atacului, operațiunile sale nu au fost întrerupte.

„La 16 august 2022, cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse a avut loc împotriva site-ului Energoatom”, susține agenția Telegram, adăugând că „a fost atacat de pe teritoriul Rusiei”.

„Catastrofă„

Bile de foc uriașe au izbucnit, marți, într-un loc militar din Crimeea, unde muniția a fost depozitată temporar și nori de fum negru s-au înălțat în aer, au arătat imagini postate pe rețelele de socializare.

„În urma unui act de sabotaj, un depozit militar din apropierea satului Dzhankoi a fost avariat”, au declarat agențiile de presă ruse, potrivit Ministerului Apărării.

Exploziile, cauzate de un incendiu care a dus la detonarea muniției, au afectat infrastructura civilă, „inclusiv linii electrice, o centrală electrică, o cale ferată” și clădiri rezidențiale.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a spus că exploziile au afectat probabil infrastructura de furnizare a energiei generate de centrala nucleară Zaporizhzhia, controlată de rusi, către Crimeea.

Kievul și Moscova au făcut schimb de acuzații pentru o serie de lovituri în această lună asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din sudul Ucrainei, cea mai mare din Europa.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Dujarric, a declarat că „nu are nicio îndoială că problema centralei nucleare” va fi ridicată la întâlnirea de joi.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,