vineri, aprilie 19, 2024

Spital de stat prăbușit! Raportul din 2012 arăta că „nu este rezistent la cutremur”

Un spital public s-a prăbușit în urma cutremurelor care a lovit sud-estul Turciei, în ciuda unui raport din 2012 „nu este rezistent la cutremur”, conform Bold Medya.

Raportul al spitalului de stat, Iskederum, este disponibil și pe site-ul web al spitalului.

În secțiunea de solicitări dintr-o prezentare de diapozitive despre spital, scrie „Testul de rezistență la cutremur” realizat în blocul A al spitalului nostru în 2012 a fost negativ”.

Cetăţenii care aşteaptă ca rudele lor să fie salvate de sub dărâmăturile spitalului sunt furioşi, deoarece au spus că „nu au fost luate măsurile necesare”.

„A fost luată decizia să fie demolat. Ce au aşteptat?” a întrebat un cetățean.

„Echipele de salvare ale AFAD (Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor) au venit și au plecat, spunând că nu este nimeni în viață sub dărâmături. Auzim voci, sunt oameni care sunt încă în viață sub moloz.”, susține un alt cetățean.

Sub dărâmături erau lucrători sanitari alături de răniți.

Criticile la adresa adresa guvernului turc cresc pe zi ce trece, turcii acuzând că nu au pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a stat la putere de peste 20 de ani.

Pe 9 februarie, numărul morților din cauza cutremurelor devastatoare a crescut la 16.170, cel puțin 64.194 de persoane au fost rănite. Numărul clădirilor demolate au fost înregistrat la 6.444.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.