vineri, septembrie 22, 2023

Spital de stat prăbușit! Raportul din 2012 arăta că „nu este rezistent la cutremur”

Un spital public s-a prăbușit în urma cutremurelor care a lovit sud-estul Turciei, în ciuda unui raport din 2012 „nu este rezistent la cutremur”, conform Bold Medya.

Raportul al spitalului de stat, Iskederum, este disponibil și pe site-ul web al spitalului.

În secțiunea de solicitări dintr-o prezentare de diapozitive despre spital, scrie „Testul de rezistență la cutremur” realizat în blocul A al spitalului nostru în 2012 a fost negativ”.

Cetăţenii care aşteaptă ca rudele lor să fie salvate de sub dărâmăturile spitalului sunt furioşi, deoarece au spus că „nu au fost luate măsurile necesare”.

„A fost luată decizia să fie demolat. Ce au aşteptat?” a întrebat un cetățean.

„Echipele de salvare ale AFAD (Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor) au venit și au plecat, spunând că nu este nimeni în viață sub dărâmături. Auzim voci, sunt oameni care sunt încă în viață sub moloz.”, susține un alt cetățean.

Sub dărâmături erau lucrători sanitari alături de răniți.

Criticile la adresa adresa guvernului turc cresc pe zi ce trece, turcii acuzând că nu au pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a stat la putere de peste 20 de ani.

Pe 9 februarie, numărul morților din cauza cutremurelor devastatoare a crescut la 16.170, cel puțin 64.194 de persoane au fost rănite. Numărul clădirilor demolate au fost înregistrat la 6.444.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).