sâmbătă, decembrie 2, 2023

Apel disperat! Risc de răpiri în Turcia! : „ Nu mai distribuiți poze cu copii dispăruți în urma cutremurelor.”


Artistul Harun Can a tras un semnal de alarmă după ce cazurile de răpiri au crescut în zonele afectate de cutremur.

„Nu distribuiți fotografiile copiiilor! Nu anunța zonele în care se afla copiii despartiti de familiile lor! Contactați instituțiile oficiale pe acest subiect! Spunem asta de 2 zile. Știu că toată lumea este supărată, toată lumea se comportă în panică. Cu toate acestea, te implor să acționezi cu logica ta, nu cu sentimente.”, îndeamnă artistul.

„Nu mai distribuiți poze cu copii care sunt fără părinți. Sunt oameni care fură copii, pretinzând că părinții lor.”, susține unul dintre salvatorii din Adana.

Cazuri de răpiri la cutremurul din 1999

Özlem Gegez, managerul Asociației Support to Life, a declarat că există riscul răpirii de copii în regiunile afectate.

„Este un mare pericol pentru copil să fie singur în aceste zone. De exemplu, un copil a fost găsit astăzi și a fost de un vehicul străin. Există riscul ca copii să fie răpiți de traficanții de organe. Cum am văzut la cutremurele anterioare, răpirile de copii pot avea loc în aceste momente de criză.”, afirmă specialistul.

Ümit Hakan Karakaya, fondatorul Asociației Internaționale pentru Cercetarea și Abuzul Copiilor Dispăruți (UKAİM), a avertizat împotriva poveștilor similare cutremurului din 17 august.

 „La câteva zile după cutremurul din 17 august 1999, am auzit despre unele incidente de răpire de copii. Majoritatea oamenilor sunt bine intentionati si muncesc din greu. Totusi, avand in vedere ca printre ei pot fi rauvoitori, copiii nu trebuie predati nimanui. Se pot apela la autorități. Copiii nu trebuie dați nimănui, chiar dacă spun că sunt membrii ai familiei”, atenționează Karakaya.

Copiilor scoși de sub dărâmături, care și-au pierdut familia sau sunt în stare de subconștientă, primesc brățări pe care scrie„ Ai nimănui”, în timpul tratamentelor din spital. Sunt cazuri în care familiile trebuie să caute individual la fiecare spital pentru a găsit copilul rănit.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.