joi, aprilie 25, 2024

Simpozionul Internațional ‘Applying Radionuclides for Therapy’ (ART 2017)-Bucureşti

Specialiști de renume internațional, experți locali, atât în medicină nucleară, cât și în domenii conexe, precum și reprezentanți ai autorităților participă la cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale de Medicină Nucleară, ce are loc simultan cu Simpozionul Internațional ‘Applying Radionuclides for Therapy’ (ART 2017).

‘Actualități în diagnosticul și terapia radionuclidică și moleculară’ este tema evenimentului organizat de Societatea Română de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară, alături de Oameni și Companii, editor general al portalului www.medicalmanager.ro. Evenimentul are loc în perioada 26-28 octombrie 2017, în București, Hotel Marriott.

Sesiunile de lucru se axează pe trecerea în revistă a celor mai moderne tehnologii, sintetizează direcțiile viitoare în domeniu și aduc în atenția audienței studii de caz, prin care se evidențiază rolul medicinei nucleare, în actul multi-disciplinar al medicinei.

Printre cei peste o sută de participanți se numără: medici specialiști în medicină nucleară, radiologie — imagistică medicală, tehnologiști, medici specialiști: oncologie, cardiologie, neurologie și toate celelalte specialități interesate.

‘Ne bucurăm că evenimentul organizat de Societatea Română de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară, pe care o conduc, a adus mai aproape de pacientul român ultimele tendințe în materie de diagnostic și tratament, din acest domeniu al medicinei. Merităm și noi, românii, să avem parte de ultimele descoperiri. Ne bucurăm că am avut ca parteneri de discuție specialiști de renume internațional, dornici să ne împărtășească experințele lor din acest domeniu, care au venit cu exemplificări elocvente’, a declarat coordonatoarea Conferinței, dr. Raluca Mititelu președintele Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară. art2017.medicinanucleara.org.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org