joi, ianuarie 7, 2021

Serialul turcesc pentru un canal pro-guvernamental continuă filmările în ciuda pandemiei

Filmarile pentru un serial destinat a fi difuzat pe un canal guvernamental continuă, în ciuda măsurilor luate pentru stoparea răspândirii  Covid19, informează Gazete Duvar.

Canalul ATV a făcut publice imagini din serialul numit Eșkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, în timp ce se lăuda și cu precauțiile pe care le-au adoptat în timpul filmărilor.

Cu toate acestea, imaginile au provocat numeroase critici, din cauză  că  măsurile luate sunt insuficiente pentru a proteja artiștii.

Ayșenil Șamlıoğlu, actriță în serialul Eșkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz.

Actrița din serial, Ayșenil Șamlıoğlu a povestit că la filmări sunt mulți oameni, astfel, contaminarea este foarte probabilă.

„Dacă filmați o scenă în care o persoană vorbește la telefon, trebuie să existe trei camere de luat vederi, un personal audio, persoane responsabile de lumini și așa mai departe. Este aglomerat ”, a explicat actrița.

Sindicatele și interpreții solicită suspendarea filmărilor pentru serialele TV de la începutul pandemiei, dar autoritățile par să nu ia măsuri în acest sens.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.