marți, aprilie 20, 2021

Viziere pentru spitalele din România confecționate de un grup de tineri

Un grup de tineri de la o școală privată confecționează viziere pentru spitalele din capitală folosind imprimanta 3D a școlii.

Elevii de la Liceul Internațional de Informatică din București s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor în lupta pandemiei Covid19.

Cinci elevi din echipa Quantum Robotics au luat această inițiativă, iar treptat colegii, părinți și alți oameni s-au implicat în acest proiect, ca de pildă o firmă care le-a oferit plasticul care oferă protecție, pentru a putea construi vizierele.

Vizierele create de elevii „Quantum Robotics” împachetate pentru a fi donate către spitalele din capitală.

“S-a anulat concursul de robotică la care trebuia să mergem și ne-am gândit că  în  timpul acesta, am  putea să facem ceva așa încât   să ajutăm”, a relatat  Eliza Constantinescu, din clasa a 10-a, din echipa Robotics.

Astfel, tinerii au reușit până în prezent, să creeze 400 de viziere pe care le-au trimis la 10 spitale din capitală.

Un turc alături de doctori din spitalele din Suceava

Un alt proiect de solidaritate cu agajații medicali, a fost pornit de Salih Gokcel, profesor de informatică la Avenoor School.

Profesorul turc a donat deja 30 de viziere către spitalul din Suceava, iar momentan lucrează la alte 100 de viziere pentru a fi donate până la sfârșitul săptâmânii.

Profesorul de origine turcă a făcut apel către părinții din școală, care au oferit măști, mănuși, dezinfectate și alte materiale necesare și către comunitatea Greenfield, care s-a alăturat inițiativei, donând două imprimante 3D.

“Am avut un răspunsuri foarte pozitive din partea comunităților și am primit sprijin material. Noi, în departamentul de robotică am făcut viziere 3D. Am reușit în două zile să trimitem 30 de bucăți către spitalul din Suceava, alături de cutii cu măști, termometre și ce mai este nevoie”, a declarat profesorul pentru Zaman România.

Salih Gokcel, alături de echipa sa lucrează în continuarea la construcția vizierelor, iar săpămâna aceasta, vor mai trimite un pachet  de 100 de viziere către spitalul din Suceava.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan