26.5 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Viziere pentru spitalele din România confecționate de un grup de tineri

Un grup de tineri de la o școală privată confecționează viziere pentru spitalele din capitală folosind imprimanta 3D a școlii.

Elevii de la Liceul Internațional de Informatică din București s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor în lupta pandemiei Covid19.

Cinci elevi din echipa Quantum Robotics au luat această inițiativă, iar treptat colegii, părinți și alți oameni s-au implicat în acest proiect, ca de pildă o firmă care le-a oferit plasticul care oferă protecție, pentru a putea construi vizierele.

Vizierele create de elevii „Quantum Robotics” împachetate pentru a fi donate către spitalele din capitală.

“S-a anulat concursul de robotică la care trebuia să mergem și ne-am gândit că  în  timpul acesta, am  putea să facem ceva așa încât   să ajutăm”, a relatat  Eliza Constantinescu, din clasa a 10-a, din echipa Robotics.

Astfel, tinerii au reușit până în prezent, să creeze 400 de viziere pe care le-au trimis la 10 spitale din capitală.

Un turc alături de doctori din spitalele din Suceava

Un alt proiect de solidaritate cu agajații medicali, a fost pornit de Salih Gokcel, profesor de informatică la Avenoor School.

Profesorul turc a donat deja 30 de viziere către spitalul din Suceava, iar momentan lucrează la alte 100 de viziere pentru a fi donate până la sfârșitul săptâmânii.

Profesorul de origine turcă a făcut apel către părinții din școală, care au oferit măști, mănuși, dezinfectate și alte materiale necesare și către comunitatea Greenfield, care s-a alăturat inițiativei, donând două imprimante 3D.

“Am avut un răspunsuri foarte pozitive din partea comunităților și am primit sprijin material. Noi, în departamentul de robotică am făcut viziere 3D. Am reușit în două zile să trimitem 30 de bucăți către spitalul din Suceava, alături de cutii cu măști, termometre și ce mai este nevoie”, a declarat profesorul pentru Zaman România.

Salih Gokcel, alături de echipa sa lucrează în continuarea la construcția vizierelor, iar săpămâna aceasta, vor mai trimite un pachet  de 100 de viziere către spitalul din Suceava.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.