luni, aprilie 11, 2022

Scrisoare către Erdoğan:”Coronavirus reprezintă un risc pentru deținuți”

Opt politicieni și intelectuali au adresat o scrisoare deschisă către   președintele Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, cu privire la proiectul de lege de amnistiție, informează bianet.org

Ahmet Türk, Celal Doğan, Kezban Hatemi, Nesrin Nas, Oya Baydar, Rıza Türmen, Tarhan Erdem și Zülfü Livaneli, au solicitat Parlamentului și partidelor politice să ia măsuri pentru a elimina inegalitățile din proiectul de eliberare a deținuților pentru a evita infectarea cu Covid19.

În scrisoarea lor comună, personalitățile s-au adresat tuturor partidelor responsabile, și în special președintelui.

„Conținutul propunerii legislative arată că avertismentele nu sunt luate în considerare, iar articolele din proiectul de lege sunt în contradicție completă cu principiul egalității legii privind executarea penală, care este acceptat de standardele universale pentru drepturile omului.” se arată în scrisoare.

Vicepreședintele grupului AKP, Cahit Özkan a susținut, într-o conferință de presă la Parlament, pe 31 martie, în forma sa actuală, proiectul de aministie care  exclude „infracțiunile sexuale, de droguri, ucidere intenționată, violență împotriva femeilor și infracțiuni de terorism”.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,