joi, aprilie 14, 2022

Profesorii turci, pe lista neagră, pentru că nu au donat în campania lui Erdogan

Profesorii turci au fost puși pe lista neagră pentru că nu au contribuit la campania de donație lansată de Erdoğan, susțin sindicatele independente, citat de Gazete Duvar.

Conform Uniunii independente de învățământ din țară, Eğitim-Sen, profesorii din toată Turcia sunt constrâși să participe la campania de donație lansată de președintele Recep Tayyip Erdoğan, prin care dorește să ofere ajutor financiar celor afectați de pandemia de coronavirus.

Directorul educației din provincia Adıyaman ar fi trimis un mesaj care a ajuns la toate școlile, prin care solicita cadrelor  didactice să doneze pentru  campanie și apoi să trimită o notificare care să dovedească că au făcut acest lucru.

Președintele Eğitim-Sen, Feray Aytekin Aydoğan a criticat acțiunile de învățământ oficiale  locale.

„În această perioadă dificilă, respingem mobilitatea și presiunea cu care s-au confruntat profesorii, educatorii și oamenii de știință din cauza unei campanii care ar trebui să fie voluntară”, a susținut Aydoğan.

Uniunea a promis să aducă problema în fața instanțelor, întrucât  o consideră  ca fiind de  fapt o impunere cu caracter de obligativitate făcută  în numele șefilor lor pentru a participa la campanie.

Erdoğan a promis să-și doneze șapte luni din salariul în propria campaniei, dar a fost criticat pentru faptul că a pus  problemele  economice din Turcia în responsabilitatea cetățenilor.

Municipalitățile din Istanbul și Ankara au lansat campanii separate de strângere de fonduri pentru cetățeni, însă aceste fonduri au fost blocate la 31 martie, în urma unei notificări formale a Ministerului de Interne cu privire la această problemă. Ambele municipalități au adus cazul în fața instanțelor.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.