luni, ianuarie 25, 2021

Profesorii turci, pe lista neagră, pentru că nu au donat în campania lui Erdogan

Profesorii turci au fost puși pe lista neagră pentru că nu au contribuit la campania de donație lansată de Erdoğan, susțin sindicatele independente, citat de Gazete Duvar.

Conform Uniunii independente de învățământ din țară, Eğitim-Sen, profesorii din toată Turcia sunt constrâși să participe la campania de donație lansată de președintele Recep Tayyip Erdoğan, prin care dorește să ofere ajutor financiar celor afectați de pandemia de coronavirus.

Directorul educației din provincia Adıyaman ar fi trimis un mesaj care a ajuns la toate școlile, prin care solicita cadrelor  didactice să doneze pentru  campanie și apoi să trimită o notificare care să dovedească că au făcut acest lucru.

Președintele Eğitim-Sen, Feray Aytekin Aydoğan a criticat acțiunile de învățământ oficiale  locale.

„În această perioadă dificilă, respingem mobilitatea și presiunea cu care s-au confruntat profesorii, educatorii și oamenii de știință din cauza unei campanii care ar trebui să fie voluntară”, a susținut Aydoğan.

Uniunea a promis să aducă problema în fața instanțelor, întrucât  o consideră  ca fiind de  fapt o impunere cu caracter de obligativitate făcută  în numele șefilor lor pentru a participa la campanie.

Erdoğan a promis să-și doneze șapte luni din salariul în propria campaniei, dar a fost criticat pentru faptul că a pus  problemele  economice din Turcia în responsabilitatea cetățenilor.

Municipalitățile din Istanbul și Ankara au lansat campanii separate de strângere de fonduri pentru cetățeni, însă aceste fonduri au fost blocate la 31 martie, în urma unei notificări formale a Ministerului de Interne cu privire la această problemă. Ambele municipalități au adus cazul în fața instanțelor.

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...