duminică, octombrie 18, 2020

Profesorii turci, pe lista neagră, pentru că nu au donat în campania lui Erdogan

Profesorii turci au fost puși pe lista neagră pentru că nu au contribuit la campania de donație lansată de Erdoğan, susțin sindicatele independente, citat de Gazete Duvar.

Conform Uniunii independente de învățământ din țară, Eğitim-Sen, profesorii din toată Turcia sunt constrâși să participe la campania de donație lansată de președintele Recep Tayyip Erdoğan, prin care dorește să ofere ajutor financiar celor afectați de pandemia de coronavirus.

Directorul educației din provincia Adıyaman ar fi trimis un mesaj care a ajuns la toate școlile, prin care solicita cadrelor  didactice să doneze pentru  campanie și apoi să trimită o notificare care să dovedească că au făcut acest lucru.

Președintele Eğitim-Sen, Feray Aytekin Aydoğan a criticat acțiunile de învățământ oficiale  locale.

„În această perioadă dificilă, respingem mobilitatea și presiunea cu care s-au confruntat profesorii, educatorii și oamenii de știință din cauza unei campanii care ar trebui să fie voluntară”, a susținut Aydoğan.

Uniunea a promis să aducă problema în fața instanțelor, întrucât  o consideră  ca fiind de  fapt o impunere cu caracter de obligativitate făcută  în numele șefilor lor pentru a participa la campanie.

Erdoğan a promis să-și doneze șapte luni din salariul în propria campaniei, dar a fost criticat pentru faptul că a pus  problemele  economice din Turcia în responsabilitatea cetățenilor.

Municipalitățile din Istanbul și Ankara au lansat campanii separate de strângere de fonduri pentru cetățeni, însă aceste fonduri au fost blocate la 31 martie, în urma unei notificări formale a Ministerului de Interne cu privire la această problemă. Ambele municipalități au adus cazul în fața instanțelor.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.