marți, mai 28, 2024

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Companiile de producție turcești, printre cei mai mari exportatori mondiali de seriale TV, au anulat multe emisiuni și au abandonat planurile pentru seriale de vară din cauza creșterii vertiginoase a costurilor de producție.

Potrivit jurnalistului Birsen Altuntaș, celebra piață a serialelor TV din Turcia a fost grav afectată de criza economică în curs de desfășurare, ceea ce a determinat companiile de producție să anuleze toate serialele de vară din acest an și să reducă numărul de emisiuni pentru sezonul viitor.

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

În situația în care stau lucrurile, niciun serial TV de vară nu va fi produs în Turcia în această vară, cu excepția cazului în care au loc schimbări semnificative.

Jurnalistul a mai menționat că în noul sezon care începe în septembrie, canalele TV vor implementa probabil schimbări, inclusiv reducerea difuzării diferitelor seriale în fiecare zi a săptămânii.

Producție de 10 milioane de lire

Costul producerii unui episod din serial, care era de aproximativ 1 până la 1,5 milioane de lire turcești în urmă cu trei ani, a crescut acum la peste 10 milioane de lire.

Această creștere drastică a cheltuielilor de producție a cuprins salariile actorilor, onorariile scenaristului, salariile regizorilor și ale echipajului tehnic, care au crescut de zece ori pe piața serialelor din Turcia.

Spre deosebire de creșterea vertiginoasă a costurilor, taxele de publicitate nu au crescut în același ritm. Deoarece serialele nu au obținut suficiente venituri din publicitate pentru a-și acoperi costurile, conducerea televiziunii a început să pună capăt serialelor dacă nu erau vândute pe piețele externe.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.