luni, mai 27, 2024

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”,

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat că a impus o amendă de 54.694 TL (1.689 USD) conducerii hotelului pentru perceperea pe nedrept a unei taxe suplimentare după confirmarea rezervării clientului. El a adăugat că suprataxa colectată de companie a fost rambursată clientului.

Ersoy a vorbit, de asemenea, despre acuzațiile conform cărora activitățile platformei online de rezervare hoteliere online Booking.com din Turcia au fost interzise de minister din cauza „concurenței neloiale”, spunând că sunt nefondate.

Taxă de 120 de euro

Potrivit rapoartelor presei turce, clientul turc a făcut o rezervare la Hotelul Limak Lara printr-un site străin, după ce a observat că hotelurile din țară aplică prețuri mai mari pentru turci decât pentru străini pentru rezervări.

La sosirea la hotel și a fost identificat ca cetățean turc, clientului i s-a perceput o taxă suplimentară de 120 de euro (4.178 TL).

După ce autoritățile hoteliere s-au confruntat cu reacții pe rețelele de socializare în weekend pentru etichetarea acestei taxe suplimentare drept „taxă de naționalitate” pe factură, Ministerul Culturii și Turismului a efectuat o inspecție.

Ministrul a adăugat că a fost depusă o plângere împotriva site-ului de către Asociația Turcă a Agenților de Turism (TÜRSAB) pentru neplata taxelor și implicarea în concurență neloială în 2015 și că instanța a decis interdicția preventivă în 2017.

Ersoy a remarcat că instanța a decis de asemenea ridicarea măsurii asigurătorii la plata unui depozit de garanție de 500.000 TL (15.441 USD) de către site-ul web.

Sancțiunea impusă platformei de rezervare a dus la scăderea concurenței în rezervările de hoteluri din Turcia, permițând agențiilor locale să rezerve clienții la prețuri mai mari.

Hoteluri de lux a ministrului

Compania ministrului, Ersoy Hotels, este proprietara mai multor stațiuni de lux, inclusiv Hotelul Hilton din Bodrum Voyage Hotel Belek și Max Royal Kemer.

Ersoy este, de asemenea, proprietarul celei mai mari agenții de turism din Turcia, ETS.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.